O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Spa centri

SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO

SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO
SAVRŠENO SICILIJANSKO SPA ISKUSTVO

Savremeni i prefinjeni dizajn ovde se susreće i spaja sa antičkim sicilijanskim građevinskim tehnikama, kao i moćnom i intrigantnom estetikom…

Alberto Apostoli dizajnirao je novi Spa i apartmane, za „Casale del Principe“ u Monrealu, na Siciliji...

Monreale, karakteristični grad u Jato dolini, poznat je po svojoj katedrali, milenijumskim svetim spomenikom, koji kombinuje različite stilove, pod uticajem arhitekture zapadne Evrope i arapske umetnosti. Ova mešavina žanrova tipična je za teritoriju poput Sicilije, koja je tokom istorije, spoznala dominaciju i uticaj različitih kultura: Grci i Rimljani ovde su vladali u antičkom doBu, Vizantija i Normani u srednjem veku, a kasnije Španci i Burboni u modernim vremenima. Kontinuirani sled tradicije i običaja daju ovom mestu snažni i moćni karakter. Zapravo, ovo su stilske karakteristike „Casale del Principe“ luksuzne farme koja je okružena zidinama manastira iz XVII veka, koja deluje kao da vreme za nju ne postoji.

Danas, ova farmerska vila nalazi se na svim glavnim sicilijanskim gastronomskim turama, zbog svojih predivnih organskih proizvoda, a posebno zbog proizvodnje ulja sa izraženim organoleptičnim karakteristikama. 2012. godine, sa ciljem dizajniranja smeštajnih jedinica, Rizzo porodica, odnosno vlasnici ovog poseda, odlučili su da kreiraju veličanstvenu strukturu u formi wellness centra sa spa odeljkom. To je bio veoma ambiciozni projekat koji je podrazumevao renoviranje jednog dela Casale farme, koji je u potpunosti bio u ruševinama. Ovaj projekat uključivao je i kreaciju i dizajniranje sedam tematskih apartmana, kao i restauraciju dela eksterijera.

Uz ideju renovacije prostora, saradnja sa Albertom Apostoliem bila je nešto sasvim prirodno, kako je on veronski arhitekta, poznat po svojim genijalnim projektima i ljubavi koju oseća prema Siciliji.

U eksterijeru, Apostoli je dizajnirao veliki broj terasa na različitim nivoima, kao i staze sa šetnju koje vas vode putem istraživanja dekorativnih i lekovitih biljaka, začina, voća i celokupnog biodiverziteta. Priroda je ovde jako bujna, zbog postojanja slatkovodne izdani na ovom području, što se razlikuje od ostatka teritorije, koja je uglavnom suva. Jednom od ovih staza, gosti dolaze do glavnog ulaza spa centra, čija je fasada okarakterisana lučnim prozorima koji su pravljeni upotrebom starih lokalnih tehnika.

Spa centar u Casale del Principe okarakterisan je svojom povezanošću sa neverovatnim arhitektonskim kompleksom u koji je smešten, prirodom i njenom florom koja je bogata i jedinstvena. Čitav koncept izbegava kreiranje veštačkih prostora, ali okarakterisan svojim snažnim identitetom, kreativnom i svestranom sintezom sicilijanske kulture, zaista je nešto posebno. Rezultat ove povezanosti je kreiranje čulnog i živahnog prostora u kome je svaki detalj dizajniran tako da iskoristi maksimum autentičnih materijala i tehnika izgradnje ove regije. Spa centar se prostire na dva nivoa i predivno se uklapa sa dizajnom čitavog ovog prostora.

U prizemlju je smeštena glavna atrakcija ovog wellness centra, a to je kabina za tretmane, koja se nalazi u velikoj čauri, odnosno pletenoj korpi, visokoj šest metara koja pluta po površini bazena. Bazen je jedan od glavnih elemenata ovog prostora, kako on savršeno definiše oblike i kreira veličanstveni prostor. Ovo mesto dizajnirano je sa ciljem omogućavanja masaže i tretmana gostima, tokom kojih se koriste tipični sicilijanski proizvodi, a u veoma neobičnom i udobnom prostoru. Tehnika kojom je napravljen prostor podrazumeva upotrebu pletenog pruća preko metalne konstrukcije. Miris prirode koji se širi iz ove predivne konstrukcije može se osetiti čak i iz hodnika koji vodi do predivno uređenih apartmana. Sledeće na šta nailazimo je predivna recepcija, krunisana veličanstvenom grafikom dugom deset metara, koja replikuje sliku Katedrale Monreale duž celog hodnika. Na ovom nivou nalaze se i druge prostorije za tretmane, sauna, hamam koji je podeljen na kalidrarijum i tepidarijum, a tu su i interesantni emotivni tuševi  i sobe za relaksaciju.

Na donjem nivou, napravljen je bazen u podzemnoj strukturi od kamena. Na taj način kamen je postao subjekat arhitekture i dobio je novu dekorativnu svrhu. Trodimenzionalni cvetni elementi dekorišu zidove u ovom prostoru, dok se na plafonu nalazi forma latica, koje su simbol biodiverziteta. Mozaik koji prekriva čitav bazen prati ovu emociju i pokret, od samog dna bazena, preko centralnog stuba koji postaje drvo života.

O ovom projektu, dizajner kaže: “Prostor je estetski gledano veoma homogen, iako nudi tehnološki inovativna rešenja, detalje koji su karakteristični za ovo područje i lokalnu tradiciju. Pokušao sam da iskoristim sav potencijal ovog prostora kako bih kreirao nešto što će u gostima probuditi energiju, kroz jednostavne i unikatne predmete, materijale i atmosferu. Planina koja dominira, struktura i sama morfologija okolnog prostora pomogli su mi da razvijem koncept projekta. Želeo sam da izrazim svoj dizajn jednostavno naglašavajući određenu formu lokacije kroz diskretne i kreativne izume, vezane za Siciliju…”

Za realizaciju dizajna apartmana, Apostoli je proučavao sedam različitih prostora, inspirisanih kulturom, tradicijom i sicilijanskim okruženjem.

Apartman Kamen:

Kamen simboliše snagu. Simbolično, na kamenu gradimo našu budućnost. Kamen je glavni materijal arhitekture, od kog se nijedan arhitekta ne može odvojiti. Materijalnost je tema ovog apartmana, od podnih blokova, do lavaboa koji su napravljeni od kamena, monolitskih elemenata sa svojim trodimenzionalnim aspektima, naglašenim pravilnim osvetljenjem.

Apartman Drvo:

Drvo je materijal koji svoju punu ekspresiju doživljava u ovom apartmanu, sa odlučnim, ali prefinjenim ukusom. Sve je napravljeno od drveta osim zidova; pod, osvetljenje, kupatilo.”

Apartman Istorija:

Sicilija je puna istorije, a ovaj prostor je posvećen upravo istoriji ovog dela sveta. Stilizovana struktura sa stubovima je kao referenca velikih grčkih hramova, koji ovde predstavljaju centralni “naos”.

Apartman Voda:

Voda je element koji simbolizuje čistoću, rađanje i život. Prostor posvećen vodi predstavlja pokušaj ekspresije nečeg jedinstvenog i neobičnog, a u isto vreme fasinantnog i magičnog. Krevet u ovom apartmanu napravljen je od tikovine i deluje kao da pluta na površini poda, koji je tamno plave boje.

Apartman Citrus:

Citrusi su prirodna bogatstva Sicilije, mirisna, šarena i nežna. Boje u ovom apartmanu su dominantni element. Krevet i zidovi su zaobljeni, što je jednostavan, ali efektivan podsetnik na oblik voća, dok je plavo obojena kada u kombinaciji sa tušem predstava vode koja im daje život.

Apartman Kultura:

Kultura je hrana za dušu, a Sicilija je kolevka kulture. Ovaj veliki apartman je kockastog oblika, sa jasnom podelom boja, koje naglašavaju odvojene delove sobe, gde su deo za spavanje i kupatilo odvojeni jednim jednostavnim niskim zidom.

Apartman Umetnost:

Obzirom na to koliko je umetnost na Siciliji važna, instinktivno je dizajniran prostor koji budi ovu osnovnu ljudsku potrebu. Tamni zid naglašava predivne ručno pravljene ramove od krede, koji predstavljaju arhitekturalne detalje pozorišta antičke Grčke. Sa druge strane sobe, zid sa vertikalnim linijama predstavlja malo moderniju i minimalističku formu umetnosti.

Koncept koji stoji iz ovog projekta reflektuje čudnovate elemente mesta koje je proživelo toliko istorije, a pritom zadržalo svoju tradiciju, bez potpadanja pod uticaj najobičnije trivijalizacije sicilijanskog stila…

Odmor na ovoj destinaciji možete da rezervišete preko Top Travel Centra.

Za sve informacije pozovite  +381 11 30 20 200.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: SJAJNI GRAND WAILEA SPA
 • HILTON SEYCHELLES LABRIZ RESORT&SPA

  Očaravajuće Ostrvo Silueta izdiže se iz kristalno čistih tirkiznih voda Indijskog okeana na udaljenosti od 12 kilometara severno od Mahe…

 • PLAVA LAGUNA NA ISLANDU

  Island je mesto koje i nije poznato po lepom vremenu, već po hladnoći, vulkanskim aktivnostima i ovde sigurno ne biste očekivali predivnu lagunu…

 • LAKE ARROWHEAD - VIŠE OD UŽIVANJA

  Istorija mesta Lake Arrowhead je bogata kao i njegovo prirodno okruženje i pogled na jezero…

 • ANGELS & STARS - SANTORINI

  Santorini je poznat ne samo po svojoj lepoti, već i po jedinstvenom smeštaju koji nudi svojim posetiocima…

 • SAVRŠENA OAZA U SRCU PUSTINJE

  Usred pustinje, u mirnom mestu Wadi Khadeja, oaza mira vas spremno dočekuje u Banyan Tree Al Wadi resortu…

 • MAYAN LUXURY SPA

  El Palace Hotel je potpuno renoviran i ponovo otvoren krajem 2009.godine u Barseloni, i od tada ima status velikog luksuznog hotela, koji obuhvata i spa centar “Mayan”…

 • WESTIN LAKE RESORT & SPA

  Westin Lake Las Vegas Resort & Spa, nije jedno od onih tipičnih mesta koje u ovom gradu očekujete…

 • SPA CENTAR U SETAI HOTELU

  Proglašen najboljim hotelom u Majamiju, od strane čitalaca Conde Nast Traveler magazina, Setai Miami Beach predstavlja svoj novi spa centar…

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X