O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Restorani

FR AME - Restoran koji ne smete propustiti

FR AME - Restoran koji ne smete propustiti
FR AME - Restoran koji ne smete propustiti
FR AME - Restoran koji ne smete propustiti
FR AME - Restoran koji ne smete propustiti
FR AME - Restoran koji ne smete propustiti
FR AME - Restoran koji ne smete propustiti

U srcu Pariza, nadomak Ajfelovog tornja, kalifornijska taverna FRAME vodi vas na interesantno putovanje američkom zapadnom obalom...

Za dekor se pobrinuo dizajner enterijera, arhitekta i scenarista Christophe Pillet, koji je kreirao živahno i moderno okruženje, unikatno i vanvremensko.

U kuhinji, šef Andrew Wigger, iskoristio je svoju kulinarsku ekspertizu i znanje, kako bi kreirao inovativna kalifornijska jela, sa suptilnim uticajima francuskih ukusa.

FRAME restoran je osmišljen kao animirani prostor koji ohrabruje okupljanja sa porodicom i prijateljima. Kako je to zapravo otvoreni prostor, koji se stapa sa svojim eksterijerom zbog staklenih zidova, ovaj restoran u kalifornijskom stilu simbolizuje slobodu koja donosi novu dimenziju tradicionalnoj pariskoj taverni.

Sa svojom otvorenom kuhinjom, privatnom prostorijom, barom, vinotekom i neverovatnom terasom, FRAME restoran ponosan je na svoju kreativnost na kojoj se zasniva, i poziva vas da uživate u sasvim drugačijem iskustvu obedovanja koje je u njihovoj ponudi. Naime, oni vas pozivaju da uživate u kalifornijskoj “a la francaise” kuhinji.

Tokom celog dana, od doručka do večere, od vremena za čaj do vremena za koktele, FRAME restoran nudi vam inventivni i ekstenzivni meni. Daleko od jednostavnog restorana, FRAME je opuštena franko-kalifornijska taverna, mesto slobode, pravo otelotvorenje duha zapadne obale u pariskom okruženju.

Jedinstveni prostor koji je kreirao Christophe Pillet

“Kada neko dizajnira restoran, mora misliti o priči koju želi da podeli sa onima koji će taj restoran posećivati. Rad dizajnera je u ovom slučaju naratorski, on priča priču nekome, koja mora biti jednostavna i razumljiva.” Christophe Pillet – dizajner i arhitekta enterijera

Christophe Pillet je jedan od retkih francuskih dizajnera, sa internacionalnim renomeom, koji je nastao zbog njegove originalnosti i različitosti njegovih kreacija. Arhitektura, nameštaj, dizajn proizvoda i umetnička direkcija su samo neka od polja na kojima se on pokazao, dok se njegovo ime povezuje sa brojnim bitnim brendovima i važnim projektima.

Za FRAME, Christophe Pillet osmislio je prostor koji se otvara prema Parizu, gde su modernost i komfor spojeni u izvrsnoj pariskoj eleganciji i jednostavnosti.

Za ovu kalifornijsku tavernu, dizajner se fokusirao na mineralnom dekoru inspirisanom prirodom. Dominantni topli sivi tonovi dekora su u kontrastu sa višebojnim komadima koji ga na jedinstven način oživljavaju. Drvo, mermer i koža u kombinaciji sa patinom i bronzom daju dodir luksuza kroz bogate teksture u ovom fenomenalnom prostoru.

Rezultat dizajna je vanvremenski prostor, koji je delo Christopha Pilleta.

Znanje američkog kuvara koje je došlo u Pariz kroz FRAME

“Tehnike francuske kuhinje su u centru pažnje u odnosu na kalifornijske, a jedina stvar koja to menja su sastojci korišćeni za kreiranje jela. Moja istorija sa mesnim proizvodima i ostalom hranom je sastavni deo mog kulinarskog znanja i ekspertize. Čak i kao dete, stavljao sam pasulj u limenke i pravio svoj džem od jagoda.” Andrew Wigger – kuvar

Andrew je odrastao u Misuriju, u porodici lokalnih farmera. Ovo ga je navelo da nauči dosta toga o lovu i ribolovu, kao i do toga da razvije duboko poštovanje prema onome što nam daje zemlja od najranijeg doba.

Njegova kulinarska karijera započela je u Phillips Hotelu u Kanzas Sitiju, gde je on bio učenik, a nastavila je sa razvojem kako je on sarađivao i učio od svetski poznatih kuvara kao što su Lidia Bastianich, Michael Smith i Kevin Dundon.

2009. godine, prateći svoj san o učenju tajni francuske kuhinje, Andrew se odselio u Kaliforniju, kako bi radio sa Pascal Olhatsom u The Brasserie u Njuport Biču. Ovde, on je naučio i savladao sve principe kalifornijske kuhinje, kao i način rada sa francuskim i lokalnim sastojcima, dok je radio kao pomoćni kuvar u restoranu Zimzala u Shorebreak Hotelu na Hantingtong Plaži.

Ova bogata i bitna iskustva Andrewa su odvela na novi nivo u njegovoj karijeri, odnosno do sledećeg velikog koraka: on sada vodi svoju kuhinju kao glavni kuvar u FRAME restoranu u Parizu.

Uživajte!

Uzbudljiva i inovativna jela u FRAME restoranu priprema talentovani mladi kuvar pred radoznalim očima gostiju u otvorenoj kuhinji. Ovaj interaktivni prostor vodi do buđenja čula gostiju. Odnosno, oni ne samo da mogu da vide kako se jelo priprema, već mogu pomirisati sve fantastične arome koje se rađaju dok se jedno jelo priprema. Jak meksički uticaj karakteriše ovaj meni, te je hrana slatka i slana, kao i dosta začinjena.

Jela u FRAME restoranu kreirana su korišćenjem ekskluzivnih lokalnih proizvoda. Neke od biljaka i povrća korišćenih u kuhinji i baru rastu u bašti ovog restorana, a med koji koriste u jelima dobija se iz osam košnica koje se nalaze na vrhu zgrade u kojoj je smešten restoran.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: RIVOLI BAR U RITZ HOTELU

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X