O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Osvetljenje

WINDFALL - Moderna rasveta od kristala

WINDFALL - Moderna rasveta od kristala
WINDFALL - Moderna rasveta od kristala
WINDFALL - Moderna rasveta od kristala
WINDFALL - Moderna rasveta od kristala
WINDFALL - Moderna rasveta od kristala
WINDFALL - Moderna rasveta od kristala

Clarissa Dorn i Roel Haagmans, proslavili su svečano otvaranje njihovog vodećeg salona rasvete “Windfall Contemporary Crystal Lighting”...

...u Minhenu 1. septembra 2012., sa gostima iz preko 11 različitih zemalja. Salon će služiti kao globalni štab za Windfall, gde će se prikazivati sve njihove kolekcije.

Clarissa Dorn i Roel Haagmans sledili su svoju ljubav prema svetlosti i kristalima, kada su osnovali “Windfall Contemporary Crystal Lighting” (savremena kristalna rasveta) u Minhenu leta 2004., kako bi se otvorili novi načini za dizajn kristalne rasvete. Roel je ostvario svoje ime na međunarodnoj sceni sa svojim dizajnom klasičnih i orijentalnih lustera za Sultan Quaboos džamiju u Muskatu i Veliku džamiju u Abu Dabiju. Clarissa je sa sobom donela dugogodišnje iskustvo iz umetnosti, dizajna enterijera i organizacije.

Njihov prvi zajednički projekat "SCARLETT", kristalna kaskada, uokvirena transparentnim, šarenim Organza cilindričnim abažurom, doživeo je veliki uspeh. Ubrzo nakon toga, njihov drugi dizajn, "HELLBOB" je razvijen, kao ideja za novi koncept za osvetljenje kristalnim lusterima, “custom made” kristalne sfere napravljene "WINDFALL CURLER" tehnikom.

Plutajući kristalni predmeti su osvetljeni odozdo, sa tendencijom da rašire neslućene emocije kroz prostorne prosvetljujuće efekte koje stvaraju. Na taj način, ova vrsta suptilnog šarma u svetu luksuzne rasvete je rođena!

Dizajnere enterijera i privatne vlasnike je vrlo brzo privukao ovaj neobični dizajn, koji kompanija po narudžbini dizajnira i izvršava u projektima širom sveta. Baš kao oluja, Windfall je uzburkao tradicionalni sektor osvetljenja. Sa arhitektama poput KCA, David Chipperfield i SHH u Londonu i Paul Designs iz Las Vegasa, realizuju se prvi veliki projekti.

Uz "BALANCE", svetlom koje se može savršeno konsolidovati sa najraznovrsnijim lusterima i prefinjenijom plutajućom disperzijom svetlosti, “MOST BELOVED ONES” se pojavio 2006. godine u "CLASSIC WITH A TWIST" seriji.

Ovaj luster je tako moderan i klasičan, da ostvaruje snove u arapskim palatama i Royal Albert Hall-u, isto koliko i pojedincima u noćnim klubovima u Briselu, barovima u Moskvi ili vilama na Bel Air-u.

Sreća i lično strastveno posvećivanje radu, blizina potrošača i konstantna želja za promenama, pružili su maloj kompaniji iz Maxvorstadt četvrti Minhena, šansu za saradnju sa kompanijama kao što su British Airways, Cartier International, Philippe Starck, UNStudio, Candy & Candy, Roberto Cavalli i Montblanc.

Ali ovaj uspeh ne dolazi niotkuda. Projekti poput prodavnice Roberto Cavalli u Parizu ili projekti koji su trenutno u toku, kao što Barkli u Moskvi i Mandarin Oriental, pokazuju da ne samo da su ugrađene vizionarske ideje, već pedantan rad na dekoraciji lustera. Korišćenjem milimetarski tačnih proračuna, dugoročno iskustvo u kreiranju lustera, poznavanje dekorativnih tehnika, upotreba najboljih materijala i prirodna ljubav i posvećenost, sumiraju čitav rad Windfall kompanije.

Referentna lista projekata i arhitekata/planera svetla, pokazuje kvalitet i standard Windfall pozicije British Airways, Terminal 5 & 3, London Heathrow, Washington Dulles, Houston, Vancouver, Toronto, JFK New York; Cartier International, Roberto Cavalli Paris, Las Vegas, Qatar, Florence; Montblanc International, Royal Albert Hall, London i još mnogo toga.

Mnogi svetski poznati arhitekti, urbanisti i dizajneri enterijera, uključuju Windfall u svoje projekte. Privatni stanovi u Parizu, Londonu, Njujorku, Los Anđelesu, Firenci, Madridu, Sankt Peterburgu, Džedi, Mumbaiju, Berlinu, Hong Kongu, Milanu, Marbelji, Moskvi, Štutgartu, Cirihu, Džakarti, Singapuru, Šangaju, Kairu, Bejrutu, Manili, Sao Paolu, Las Vegasu, Dalasu, Havajima, Santjago de Čile, Johanesburgu, Marbelji takodje nose lični pečat kompanije Windfall…

Izvor: MiniStudio Magazin

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: Lusteri u potpisu dizajnerke Meike Harde

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X