O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Osvetljenje

CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI

CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI
CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI
CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI
CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI
CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI
CHIHULU UMETNIČKI LUSTERI

Kolekcija predivnih umetničkih radova od čistog stakla, Chihuly lusteri su rad poznatog Dejla Čiulua.

On je rođen 1941.godine u Takomi, i njegov prvi kontakt sa staklom bio je u toku njegovog studiranja dizajna enterijera. Kasnije, on je studirao i duvanje stakla sa Harvijem Litltonom. Ono što je usledilo je osnivanje odseka za staklarstvo u Rode Island školi dizajna, koju je on osnovao i vodio do 1983.godine.

Inspiraciju za svoje radove dobija od iskusnih majstora Murano stakla, Dejl je odlučio da i on sam započne eksperimentisanje sa tehinkama staklarstva, zajedno sa svojim timom iskusnih duvača stakla i asistenata. To se dogodilo 1983.godine, kako su svi eksperimenti odveli umetnika na staze kojima ranije nije kročio, stvorio je inovaciju, fantastičnu arhitekturu i neverovatne oblike.

Njegovi lusteri bili su izloženi tokom raznih izlođbi širom sveta, u glavnim internacionalno poznatim prostorima. Jedan od njih bio je predstavljen u Victoria i Albert muzeju u Londonu, 2011.godine. Njegove radove sada možete videti u raznim galerijama i poznatim muzejima širom sveta.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: SIMPATIČNE ORIGAMI KOMPOZICIJE

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X