O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Motori

HONDA PREDSTAVILA NOVI MOTOR

HONDA PREDSTAVILA NOVI MOTOR
HONDA PREDSTAVILA NOVI MOTOR
HONDA PREDSTAVILA NOVI MOTOR

Nakon objave da je u procesu razvoj motora sa 400cc, koji je nastao na osnovama već postojećeg motora sa 500cc iz 2012. godine...

Kompanija Honda predstavila je konačno ove godine motor, kao deo priprema za auto salone u Osaki i Tokiju.Ništa revolucionarno kompanija nije ponudila, imajući u vidu da je novi motor sa 400cc gotovo identičan sa verzijom od 500cc. Motori dele istu platformu, i dizajnirani su za potrebe početnika koji se po prvi put susreću sa motorima. Novi modeli su CBR400R, CB400F i 400X. Verzija CBR400R je nadograđena verzija, usmerena pre svega ka sportu, dok CB400F predstavlja osnovno izdanje koje cilja svakodnevnog korisnika. Sportska verziju 400X, razvijena je na osnovu Crossover koncepta, ali usmerena prvenstveno ka kraćim destinacijama. Motori će se prodavati najpre u Aziji, u Japanu i Indiji, a nakon toga i u ostatku sveta. Auto saloni u Osaki i Tokiju održaće se od 15-17. odnosno od 22-24. marta 2013. godine.

O BRENDU

 

Soichiro Honda je osnovao kompaniju 1948. godine.  Tajming je bio savršen jer su mnoge fabrike automobila bile uništene tokom Drugog svetskog rata. Kompanija se fokusirala na proizvodnju jeftinog i nezamenljivog vozila što je omogućilo njihovu ekspanziju. Deset godina kasnije Honda je ušla na američko tržište osnivanjem  American Honda Co.

Proizvodnja automobila na američkom tržištu nije impresionirala kupce, pre svega zbog dizajna za japansko tržište - automobili  manjih dimenzija.

U želji da osvoji američko tržište Honda je pokrenula  proizvodnju novog Civic modela, koji je bio veći od bili kog ranije.  Iako još uvek manji u odnosu na ostale američke automobile Civic je uspeo da privuče kupce i postane njihov prvi izbor. Energetska kriza 70ih i zakoni o emisiji otvorili su nove mogućnosti za Hondu. Kroz njihove naredne modele Civic-a, kao što je CVCC koji je bio varijacija, japanski proizvođač je uspeo da zadovolji propise o emisiji, bez potrebe da opremi svoje automobile dodatnim katalizatorima koji su povećavali cenu automobila.

Sredinom 70ih Honda je na američko tržište izbacila još jedan model – Accord, koji je brzo postao popularan zbog ekonomičnosti  potrošnje i lakoće vožnje. Do 1982., Honda je dostigla poziciju koju nije imao ni  jedan drugi japanski proizvođač automobila na američkom tlu. Njihova  prva montažna linija je izgrađena u Maysville-u, Ohio.  Kasnije su otvorene još tri fabrike - Lincoln, Alabama i Timmonsville, South Carolina. Poslednja je otvorena 2006. godine - Tallapoosa, Georgia.

Kada je izgradila ime na američkom tržištu Honda je odlučila da pokrene liniju luksuznih automobila da bi mogla da se nosi sa američkim veteranima u proizvodnji luksuznih automobila kao i modelima uvezenim iz Evrope.  Novi luksuzni model Acura predstavljen je 1986.godine i on je bio varijacija na uspešne hondine modele kao što je Legend or Integra. Ubrzo su sledeći hondin primer svoju proizvodnju luksuznih modela pokrenuli  Nissan i Toyota sa modelima Infiniti i Lexus.

Potraga za boljim motorom završena je 1989. kada je Honda najavila uvođenje V-Tec motora.  Ovaj motor ima mogućnost da sinhronizuje ventil otvori-zatvori, povećavajući snagu pri visokim obrtajima i obrnuto.Trenutno Honda je uključena u istraživanja o pametnim motorima, unapređenju bezbednosti, upozorenju na sudar i izbegavanje istog. 

Učešće kompanije u razvoju novih čistijih vozila se isplatilo nedavnih uvođenjem novog modela FCX Clarity. Pokreću ga ćelije vodonika tako da automobil ne emituje nikakve zagađivače sem vodei kiseonika. Honda je najveći proizvođač motora na Zemlji sa preko 14 miliona godišne.

 

IZVOR: AutoExclusive

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: NAJSKUPLJI MOTOCIKL NA SVETU
 • POLARIS SLINGSHOT

  Izgleda kao nećak modela KTM X-Bow, ali sa tri točka, a klasifikovan je kao motor, tako da će vam trebati kaciga pre nego što sednete u Polaris Slingshot...

 • SPECIJALNO IZDANJE KAWASAKI Z1000

  Vremena kada su nejked motori bili ograničeni snagom, davno su prošla...

 • KAWASAKI NINJA SLAVI 30.ROĐENDAN

  1984. godine je Kawasaki predstavio model GPZ900R. Možda ga ne poznajete pod tim imenom, jer je uz njega uvek stajala oznaka Ninja 900.

 • BMW CONCEPT ROADSTER

  Na štandu BMWa ovog vikenda na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014, pored Mini Superleggera Vision motora, će se pojaviti i novi koncept ove kompanije, nazvan Concept Roadster...

 • HONDA GROM U NOVOJ BOJI

  2014 Honda MSX125 ili Honda Grom, kako se često naziva, dobiće još jednu boju za evropsko tržište...

 • HONDA HORNET

  Iako Hornet 600 nije više deo 2014 Honda line-upa, a mnogi su mislili da je zamenjen sa CB650F, italijanski izvori pominju da japanski proizvođač kaže da model samo "odmara" na godinu dana.

 • ELEKTRIČNI MOTOCIKL SORA

  Kanadski Lito Green Motion počeo je proizvodnju električnog motocikla Sora.

 • QOROS eBIQE KONCEPT

  Qoros, novi međunarodni automobilski brend, je prikazao svoj eBIQE koncept na 84. Salonu automobila u Ženevi.

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X