O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

MODNI AKSESOARI

NEŽNI DODIR LUKSUZA

NEŽNI DODIR LUKSUZA
NEŽNI DODIR LUKSUZA
NEŽNI DODIR LUKSUZA
NEŽNI DODIR LUKSUZA
NEŽNI DODIR LUKSUZA
NEŽNI DODIR LUKSUZA

Poznato je da i u najvećim ženskim ormanima nikada nema dovoljno prostora...

Ipak, uvek se može naći mesta za jedan modni detalj pogodan za gotovo sve prilike: elegantnu svilenu maramu. Dizajnom ovog aksesoara bavi se umetnica Ljiljana Misha Milovanović koja će svoje metode rada predstaviti na radionici u okviru ovogodišnjeg BDW-a 4. juna. O specifičnosti njenih marama najbolje govori njihova cena. Za maramu u luksuznoj kutiji sa sertifikatom o autentičnosti treba izdvojiti 800 evra!

Misha Milovanović je stekla obrazovanje na prestižnoj akademiji Central St. Martins u Londonu, gde danas živi i radi. Bavi se slikarstvom, vajarstvom i video radom, a njen najnoviji projekat je kolekcija ručno pravljenih svilenih marama, proizvedenih u ograničenoj seriji, inspirisanih luksuzom i lepotom samog materijala. One su, umesto slikarskog platna, poslužile kao podloga za raznovrsne i raznobojne priče. U traganju za pravim dezenom, Misha kombinuje najrazličitije geometrijske i apstraktne oblike i oživljava ih svežinom intenzivnih boja, u kombinaciji sa crnom i belom, po kojima su ove marame prepoznatljive. “U dizajnu tekstila najčešće mora da postoji određeni tip paterna da bi se mogao očekivati komercijalni uspeh, jer se na kraju sve svodi na brojke. Mene to ne zanima, želela sam da se igram i u tome sam pronašla osnovnu inspiraciju. U igri i jednom malo manje ozbiljnom pristupu modi”, rekla je Misha o svojim kreacijama.

U njenom radu oseća se uticaj nadrealizma u slikarstvu i na filmu, posebno upotrebe svetla koje ju je očaralo u delima Felinija, Skorsezea, Karavađa, El Greka, Žan de Bufea i Martina Kipenbergera. Svoju fascinaciju ovim umetnicima ona oživljava prepuštajući se velikoj strasti prema boji. Osim pop-arta, kroz njene radove provejava i uticaj živopisnih printova iz 60-ih godina XX veka, poezije Alena Ginzberga, džez muzike i grada Njujorka, kao mesta nepresušne inspiracije.

Ovako vedre boje na svili oplemeniće svaku odevnu kombinaciju. Ove marame mogu se nositi kao detalj koji će osvežiti čisto belu letnju haljinu ili pak magično crnu večernju toaletu na nekom gala prijemu.  

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: LOUIS VUITTON ZEPHYR KOFER

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X