O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Nautika

SOLANGE - Ultimativno iskustvo

SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo
SOLANGE - Ultimativno iskustvo

Solange jahta predstavljena je u oktobru prošle godine, a karakteriše je impresivna dužina od 85 metara...

Osmišljena je kao porodična jahta, namenjena zadovoljstvu i uživanju, ali velika pažnja posvećena je detaljima kako bi postala jedna od najpoznatijih jahti na trenutnom tržištu. Pre svega, Solange je jahta koja je savršena za duga putovanja na otvorenom moru, a u potpunosti je opremljena za sve što može da je zadesi.

Vlasnik ove jahte prethodno je posedovao jahtu dužine 63 metra, koja je takođe bila delo Lurssen brodogradilišta, a sada se odlučio za novitet koji će predstavljati savršeni dizajn i napredni inženjering, u kombinaciji sa komforom, namenjenom njemu, njegovoj porodici, gostima i posadi. Savršena konstrukcija svake jahte pre svega predstavlja timski rad. U slučaju Solange jahte genijalni tim koji je na njoj radio sastoji se od Ričarda Mastersa koji je bio menadžer projekta, dizajnera eksterijera Espen Oeino, dizajnera enterijera Ajlin Rodrigez i naravno, projektantskog tima Lurssen brodogradilišta.

Espen Oeino je Solange jahti podario veoma harmonične proporcije, sa dužinom od 85.10 metara i ekstremnim volumenom. Kako bi zadovoljio sve prohteve vlasnika, osmislio je jahtu tako da ona predstavlja čiste i veoma elegantne linije, naglašene njenim tamno plavim trupom. Što se tiče enterijera, Ajlin Rodrigez dodatno je pojačala luksuzni stil ove jahte klasičnim detaljima koji se savršeno uklapaju sa savremenom pozadinom, kreirajući tako unikatni miks retkih i interesantnih materijala.

Kada kročite na Solange jahtu kroz glavni ulaz u foaje sa drvenim podom i detaljima od oniksa, odmah ćete biti očarani zlatnom “Tree of Life” svetlosnom skulpturom, koja ima više od 1.200 elemenata osvetljenja, koji imitiraju laganu tropsku kišu. Ova skulptura visoka je 16 metara i pokriva celokupnu visinu, od rezervoara do glavne palube. Pored veoma impresivnog stepeništa, koje je dodatno ulepšano antičkim venecijanskim ogledalima i ručno rađenim umetničkim delima od stakla, postoji i lift koji je dekorisan prilagođenim kožnim panelima, koji podsećaju na luksuznu slagalicu zbog više boja i tekstura.

Iz foajea gosti imaju direktni pristup glavnom salonu. Za razliku od drugih jahti ove veličine, na Solange jahti glavni salon je veliki otvoreni prostor, sa prostranim trpezarijskim stolom koji zauzima njegov centralni deo. Iznad ovog jedinstvenog stola koji je napravljen od raznih materijala, kao što su drago kamenje, biseri, listići zlata i drugo, nalaze se tri Schonbek lustera sa velikim kristalima ametista i rose kvarca. Malo ispred ovog stola nalazi se udobna loža za sedenje i odmaranje, sa pogledom na kamin i sakriveni TV set, a nakon toga, tu su još jedan prostor za sedenje i bar, za uživanje u ukusnim i osvežavajućim pićima. Glavni salon savršeno se uklapa u stil i eleganciju cele jahte, kao i stil samog vlasnika. Ljubav prema klasičnoj muzici i umetnosti primećuje se u svakom delu ovog prostora. Glavni salon nudi dovoljno prostora svim gostima za sedenje i opuštanje u jedinstenim foteljama i sofama ljubičaste i zlatne boje. Sav nameštaj je specijalno dizajniran za ovaj projekat, sa fokusom na detalje. 

Nakon foajea nalazi se gostinjski lobi, gde se nalazi kancelarija i pet apartmana za goste, od kojih je jedan prostrani VIP apartman, koji može biti po potrebi pretvoren u dve odvojene kabine. Dekoracija svake od gostinjskih kabina ima isti spektar materijala, dok korišćene boje variraju. 

Polovina gornje palube posvećena je vlasnikovom ličnom prostoru, i tu su smeštene privatna kancelarija, vlasnički apartman, njegovo i njeno kupatilo i odvojeni garderoberi. Master vlasnički apartman ima spektakularni panoramski pogled, kao i privatni prostor za sedenje na otvorenom, gde je smešten i privatni đakuzi. Tople i svelte boje spajaju se u ručno pravljenom italijanskom nameštaju i neverovatnom lusteru, koji na savršen luksuzni način čine ovaj prostor potpunim.

Što se tiče otvorenih prostora ove jahte, njima je naravno posvećena ista količina pažnje kao i enterijeru. Na jednoj strani se nalazi fenomenalni otvoreni trpezarijski prostor, koji može biti zatvoren, sa ciljem kreiranja zimske bašte. Pored toga, na jednoj od paluba nalazi se veličanstven prostor za sedenje i sunčanje, savršen za uživanje. Druge pogodnosti koje su dostupne na ovoj luksuznoj jahti su teretana i spa. U spa centru očekuje vas odvojeni prostor za uživanje u masaži, a sa druge strane je tu prostor za ulepšavanje, sauna, tuš i specijalna kada sa hidroterapeutskim svojstvima. Na drugoj palubi nalazi se prostrani bazen, okružen ležaljkama za sunčanje, ložama za sedenje i barom.

Glavna paluba, koja preko dana služi kao paluba za sunčanje, uveče se pretvara u fantastičan prostor za zabavu. Na njoj se nalazi specijalna ugrađena DJ konzola, kao i veliki ekran za puštanje muzičkih spotova ili igranje igrica. Na ovoj palubi postoji i posebni odvojeni deo namenjen onima koji traže malo romantike, a koji je okružen zvezdanim panelima i ispunjen velikim udobnim jastucima za izležavanje.

Ova veličanstvena jahta ima 15 kabina namenjenih posadi, koje se nalaze na donjoj palubi. Kao što je slučaj i u drugim delovima jahte, kabine posade su lepo dekorisane i uređene, i okupane prirodnom svetlošću.

Inače, ova jahta je remek delo Lurssen inženjeringa, a pokreću je 2 CAT motora sa snagom od 2.000kW, koji joj daju maksimalnu brzinu od 17 čvorova i raspon od 6.000 nautičkih milja. Funkcioniše veoma tiho, zbog ugrađenih stabilizatora koji smanjuju vibracije, pokrete uslovljene talasima i zvuke motora.

Solange je jedan od najboljih dodataka Lurssen floti do sada, kako predstavlja sve najbolje elemente luksuznih jahti. Bez sumnje, njen vlasnik će uživati u svakom putovanju, a njeno prvo krstarenje isplanirano je za ovo leto na Karibima.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: SAVRŠENA INVICTUS SUPERJAHTA
 • ODA SVETLOSTI - Majesty 70 jahta

  Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Gulf Craft, glavni je proizvođač luksuznih jahti i čamaca od fiberglasa…

 • TONI CASTRO KONCEPT JAHTE

  Tony Castro dizajn predstavlja nam zadivljujući koncept superjahte od 120 metara, koja je oličenje stila i luksuza…

 • ECRIDER - ITALIJANSKA SUPERJAHTA

  Krajem 2013.godine, italijansko brodogradilište AB Yachts lansirali su sportsku superjahtu AB 116 po imenu Ecrider…

 • NAJPOZNATIJA JAHTA - HIGHLANDER

  Jedan od najpoznatijih brodova u svetu biznisa, superjahta Highlander, po prvi put dostupna je za iznajmljivanje…

 • VRHUNSKI BAZEN NA JAHTI

  Hajde da pričamo o jahtama i bazenima, luksuznim scenarijima gde je lepota glavni imperativ, pored vrhunskih tehnoloških performansi…

 • BENETTI - Panthera jahta

  Benetti predstavlja svoju novu jahtu, po imenu Panthera, čija je dužina 47 metara, a napravljena je od aluminijuma. Njen savremeni stil je u isto vreme i sportski i elegantan…

 • NOVA RIVA JAHTA

  U novembru 2012.godine, Riva brodogradilište predstavilo je prve nagoveštaje njihove Mythos jahte, najveće koju su ikada napravili…

 • THE WORLD - najveća privatna jahta na svetu

  The World je privatni rezidencijalni kruzer, koji je zapravo stambeni posed u vlasništvu svojih stanara…

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X