O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Nautika

LUKSUZNE JAHTE - MOĆ NOVOG DOBA

Kada se priča o luksuznom životnom stilu, jedna od želja bogatih ljudi su luksuzna vozila, jahte i avioni…

luksuzna jahta nocna plovidba

 

Luksuzne jahte sada dominiraju svetom bogatih i poznatih, kako su veoma specijalne i jednistvene, savršena mesta za uživanje i opuštanje. Sam termin luksuzna jahta prvi put se pojavio oko 1600.godine odnosno u eri kada su se dizajn i svestranost stopili u jedno.

Hajde da krenemo od same definicije jahte. To je čamac sa palubama, jedrima i kabinama, napravljen da prenosti robu i ljude, zarad zadovoljstva ili posla. Jedrenje iz zadovoljstva, staro je koliko i jedrenje samo po sebi. Čamci su po nekim izvorima prva prevzna sredstva koje je čovek koristio za prelazak od tačke b do tačke a. Opet, moramo se vratiti u Egipat, gde su faraoni čiji su luksuzni brodovi pravljeni podjednako luksuzni kao njihove palate i grobnice. Bogato dekorisani, napravljeni od visoko kvalitetnih materijala, ovi luksuzni brodovi bili su čuda dizajna. Nisu bili mali, već dugački oko 40 metara, i pažljivo su pravljeni bez upotrebe eksera. Prva tranformacija ovih predivnih čamaca bila je u Holandiji, kako je ova zemlja zavisila od svojih vodenih tokova, a brodovi i čamci su bili njeno primarno sredstvo prevoza. Njihova uspešna trgovina sa drugim zemljama donela im je bogatstvo i luksuzna dobra. Njihove jahte bile su duge i uzane, kako bi mogle da plove i po rekama i po morima, kako bi mogli da se kreću brzo, jer je jedna od upotreba jahti bila odbrana i lov na gusare. Sama reč jahta znači lov na njihovom jeziku.

 

luksuzna jahta na moru

 

Idemo dalje do 17og veka, gde je jahting postala poznata stvar i dobila više pristalica širom Evrope. Brodovi svih vrsta su kreirani, a mnogi bogati ljudi, koji su bili deo elitnih socijalnih grupa, pravili su svoje private jahte. Termini luksuzna jahta, megajahta i superjahta jasno nam govore da se radi o nečemu skupom i luksuznom. Ima više tipova luksuznih jahti, može biti motorna na primer, ili jedrilica, u zavisnosti od želja vlasnika. U godinama između 1990ih i 2000ih, masivni porast dogodio se u ovoj industriji, kako je broj luksuznih jahti, kao i njihova veličina i popularnost, rastao sve brže i brže iz dana u dan.

Otkako je prva jahta ikada kreirana, njihov razvoj i evolucija su konstantni. Dizajneri i kreatori nikada nisu prestali da smišljaju i kreiraju nove modele i koriste nove materijale u svojim dizajnima. Jahte su pravljene od konvencionalnog drveta i čelika u proteklim vremenima, ali sada, imamo nove visoko kvalitetne materijale svakog dana, a material je ono što jahtu čini luksuznom. Danas, dizajneri koriste ugljenična vlakna, aluminijum, titanijum i razne legure u kombinaciji sa drvetom, tako da su jahte koje oni naprave unikatne, lagane, skupocene i najpre veoma luksuzne.

 

srebrna jahta na moru

 

Luksuzne jahte su nalik na vile danas, kako su njihovi enterijeri i eksterijeri veoma bitni dizajnerima koji daju sve od sebe da ispune svaku želju svojih klijenata i vlasnika koji žele da nešto što oni poseduju bude specijalno i unikatno, odnosno luksuzna jahta koja će reflektovati njihov lični stil. Eksterijer je uvek elegantan i moderan, kao i elegantan, ali enterijeri su luksuzni i prefinjeni. Samo najskuplji i najređi materijali su korišćeni u kreiranju ovih luksuznih plovila, što doprinosi njihvoj istrajnosti i performansama visokog kvaliteta.

 

luksuzna azzam jahta

 

Azzam jahta je savršen primer luksuznog dizajna remek dela. To je najveća privatna jahta ikada napravljena i odlikuje se luksuzom svakim svojim centimetrom. Ovo je visoko cenjeno delo i dizajn Lurssen i Nauta Yacht u saradnji sa svetski poznatim dizajnerom enterijera Christophom Leoniem. Enterijeri ove luksuzne jahte su moćni i veličanstveni; ona podseća na luksuzni hotel, kako ima slične luksuzne pogodnosti. Obezbeđuje svojim gostima luksuzni i udobni smeštaj, što je čini još posebnijom. Glasine kažu da ima 50 apartmana i veliki glavni salon, među ostalim luksuznim elementima. Veličina ove jahte je neverovatna, dugačka je 180 metara, a njen vlasnik je Šeik Khalifa bin Zayed al-Nayan, odnosno Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, a cena njenog kreiranja bila je 600 miliona dolara.

 

 

Ova jahta bila je razlog rata milijardera pre nekoliko nedelja. Nirvana megajahta je najveća u novoj Oceanco seriji i poslednja u nizu jahti koje uključuju i legendarnu Alfa Nero jahtu. Napravljena je po stratosferskom standaru i dizajnirao je Sam Sorgiovanni po preciznim željama vlasnika, Nirvana jahta je bez sumnje, jedna od retkih elitnih jahti za krstarenje svetom. Ovo je i najtraženija luksuzna jahta u svetu ovog trenutka, kao i najimrpesivnija.Ima svoj lift, u potpunosti opremljenu teretanu, gurmanske restorane i butike visoke mode. Platforme za sunčanje su njen glavni element, kao i ugrađeni bazen, pored kog možete uživati u ručku na otvorenom kao i hladnim i osveđavajućim napitcima.

 

 

Luksuzne jahte su način pravog uživanja u luksuzu i životu, vaš komad raja, čuda dizajna i prava remek dela. Videli smo razne vrste jahti u prošlosti, tako da se moramo zapitati da li je ostalo još nešto novo da se dizajnira i šta bi to moglo biti. Postoji mnogo poznatih dizajnera jahti, ali samo nekoliko su svetski poznati. Na primer, Azimuth Yachts, italijanska kompanija koja se bavi dizajnom i proizvodnjom jahti, osnovana 1969.godine. Svoj životni vek započeli su proizvodnjom malih čamaca, da bi kasnije evoluirali u jednog od najboljih proizvođača luksuznih jahti. Oni imaju širok opseg luksuznih plovila i njihovo najnovije izdanje je Azimuth Grande 140. Trenutno su vlasnik Benetti brenda, još jedne kompanije koja se bavi proizvodnjom luksuznih jahti.

 

luksuzna jahta u toku plovidbe

 

Benetti group ima istoriju dugu 140 godina, i skoro 300 kreiranih jahti. Ovo su činjenice koje nam govore o njihovom kvalitetu i stručosti. Njihova filozofija konstruisanja jahti označava očuvanje i prenošenje tradicije inovacije, stila i kvaliteta koji je oblikovao pristup i kulturu ove kompanije. Danas koriste nove i moderne materijale, progresivne dizajne i proizvode u potpunosti prilagođene jahte različitih veličina. Njihov kapacitet, ujedinjen sa vrhunskim kvalitetom i pažnjom posvećenom detaljima učinio ih je svetskim vođom kao i ikonskim proizvođačem luksuznih jahti.

Još jedan od luksuznih proizvođača jahti su Elan Yacht. Oni su globalni prozivođač opreme za sport i rekreaciju. Kompanija je osnovana 1945.godine ii ma ponosnu i dugu istoriju. Posvećeni su tehničkom razvoju proizvoda, progresivnom dizajnu kroz inovativne pristupe i napredne tehnologije. Oni su najjača i najglobalnija slovenačka marka i ponos te zelje. Njihov brend je otelotvorenje prave strasti prema jedrenju, tehnološkim inovacijama i distinktivnom dizajnu.

 

luksuzna jahta sa osvetljenjem na moru

 

Ferretti Group je još jedan od svetskim lidera u dizajnu, konstrukciji i prodaji motornih jahti. Njihov portfolio je neverovatan i prestižan. Takođe su započeli sa proizvodnjom malih čamaca, napredujući prema većim i luksuznijim jahtama. Njihov širok opseg definisan je dizajnima visoko kvalifikovanih tehničara i inženjera. Njihova upotreba modernih i inovativnih materijala je besprekorna i nimalo iznenađujuća. Ferretti Group proizvodi neke od svetski najpoznatijih luksuznih jahti.

Najpoznatije luksuzne jahte su Azzam jahta, najveća luksuzna jahta ikada napravljena, praćena Eclipse luksuznom jahtom čiji je vlasnik Roman Abramovič, koja je duga oko 120 metara i ima neverovatni glavni apartman pored drugih luksuznih pogodnosti. Treća na našoj listi je Ocean Breeze luksuzna jahta, za koju se kaže da je perfektno dekorisana, sa dosta prostorija, predivnih salona, zlatnim elementima i drugim luksuznim pogodnostima.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: PANTHALASSA LUKSUZNA JAHTA
 • ODA SVETLOSTI - Majesty 70 jahta

  Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Gulf Craft, glavni je proizvođač luksuznih jahti i čamaca od fiberglasa…

 • TONI CASTRO KONCEPT JAHTE

  Tony Castro dizajn predstavlja nam zadivljujući koncept superjahte od 120 metara, koja je oličenje stila i luksuza…

 • ECRIDER - ITALIJANSKA SUPERJAHTA

  Krajem 2013.godine, italijansko brodogradilište AB Yachts lansirali su sportsku superjahtu AB 116 po imenu Ecrider…

 • NAJPOZNATIJA JAHTA - HIGHLANDER

  Jedan od najpoznatijih brodova u svetu biznisa, superjahta Highlander, po prvi put dostupna je za iznajmljivanje…

 • VRHUNSKI BAZEN NA JAHTI

  Hajde da pričamo o jahtama i bazenima, luksuznim scenarijima gde je lepota glavni imperativ, pored vrhunskih tehnoloških performansi…

 • BENETTI - Panthera jahta

  Benetti predstavlja svoju novu jahtu, po imenu Panthera, čija je dužina 47 metara, a napravljena je od aluminijuma. Njen savremeni stil je u isto vreme i sportski i elegantan…

 • NOVA RIVA JAHTA

  U novembru 2012.godine, Riva brodogradilište predstavilo je prve nagoveštaje njihove Mythos jahte, najveće koju su ikada napravili…

 • THE WORLD - najveća privatna jahta na svetu

  The World je privatni rezidencijalni kruzer, koji je zapravo stambeni posed u vlasništvu svojih stanara…

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X