O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Dizajn

ARHIPELAG EMOCIJA

ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA
ARHIPELAG EMOCIJA

"Svi mi čuvamo ostrvo u svom srcu, mesto gde smo proživeli posebne trenutke na koje se osvrćemo sa nostalgijom i želimo da ih proživimo još jednom…”

Ova misao je inspirisala "Mi Isla Bonita", novu kolekciju Marite i Fride Francescon, predstavljenu na ovogodišnjem sajmu u Milanu, prostoru namenjenom mladim i kreativnim umetnicima iz celog sveta, koje je izabrao međunarodni odbor sastavljen od renomiranih ljudi iz sveta dizajna.

Kolekcija Ibica, Kapri, Iskija i Mikonos, sa svojim jedinstvenim oblicima, pretvaraju se u stočiće za kafu i lampe izazivajući radost i fascinaciju posmatrača. Šarmantni predmeti stimulišu emocionalnu interakciju i obogaćuju svakodnevne uspomene i želju za bekstvom.

Stolovi su proizvedeni od mermera i gvožđa, a moguće ih je prilagoditi i bojama po želji. Kolekcija je u stalnom obnavljanju. Stočići za kafu i lampe su zamišljeni kao samostalni ukrasni predmeti ili u kombinaciji jedni sa drugima, kako bi kreirali obogaćen "arhipelag".

"Naš pristup dizajnu”, objašnjava Marita Francescon, “stavlja u prvi plan emocionalni aspekt, zajedno sa formom i funkcionalnošću."

Pored kolekcije nameštaja i osvetljenja brenda "Mi Isla Bonita", predstavljena je i linija majica i nakita od pleksiglasa pod nazivom "Ljubav je moja religija". Frida Francescon kaže: "Izabrali smo majice kao podršku komunikaciji između osećanja i raspoloženja, tako da najosnovniji komadi odeće postanu sredstvo izražavanja". Grafika otkriva kontrast između crnog i belog, njena kreativna alternacija dočarava originalnu i angažovanu geometriju.

Marita Francescon je studirala arhitekturu u Napulju i na Politehničkom univerzitetu u Madridu, a specijalizirala je na Evropskom institutu za dizajn u Barseloni. Trenutno živi i radi na ostrvu Iskija kao arhitekta i dizajner. Ona voli da se bavi dizajniranjem životne sredine i objekata koji prenose pozitivne emocije i radost življenja. 2012. godine na SaloneSatellite predstavila je svoju prvu kolekciju nameštaja pod nazivom "MakeUp Now! " inspirisanu šminkom, koji se sastoji od pet elemenata: stolice u obliku karmina, Puder-fotelje, stola u obliku senke za oči, lak za nokte-LED lampe i " Maskara-ofingera". Osim toga, njena beležnica je izabrana za "Moleskine miDetour5k5 " i bila je izložena na Bijenalu savremene umetnosti u Dakaru 2010. Marita Francescon je takođe izabrana među mnogim umetnicima, od strane Moleskine, za pokretanje online platforme "Moleskine Artist Marketplace ". Prošle godine je dobila diplomu drugog fakulteta, ovaj put u komunikacijama, jer u slobodno vreme Marita radi kao novinar i piše o kulturi, umetnosti i životnom stilu.

Frida Francescon studirala je ekonomiju i marketing u Napulju. Njena saradnja sa Maritom, započeta 2013. godine, dodala je modu i dizajn nakita kao nove discipline u polju rada. Ona je doprinela stvaranju novog brenda pod nazivom "Ljubav je moja religija", fokusiranom na majicama i aksesoaru, jeftinom, ali modernom i sofisticiranom istovremeno. Savršen tim, zar ne?

Mini Studio Magazin

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: MINIMALISTIČKI RADNI STO - MILK DESK

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X