O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Destinacije

POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE

POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE
POSEBNE LEPOTE KEFALONIJE

Od Homera, Svetog Petra, Bajrona, Vagnera, do današnjih VIP posetilaca postoji konstanta – prirodne lepote koje je nemoguće opisati i kulturno i duhovno nasleđe.

U dve reči: more i vegetacija. Ali ko god pokuša da opiše te dve jednostavne reči vezane za Kefaloniju – učiniće joj nepravdu. Kefalonija je kasno stupila na turističku scenu, tek osamdesetih godina prošlog veka i od tada doživela veliki razvoj, uključujući i luksuzne hotele, ali je izbegla zamke industrijskog turizma. Geografski, ovo ostrvo je spoj planina i mora, planina Aenos, koja je Nacionalni park i mnogobrojne uvale i plaže kojima nema mnogo takmaca u svetu, raspoređene su na obali dugoj 250km, tako da im prilazite sa stenovitog, gotovo planinskog terena.

Fiskardo, ribarsko mesto koje privlači najluksuznije jahte, jedrilice i kruzere. Sledstveno tome, restorani i taverne služe najbolju i najsvežiju ribu i sve vrste specijaliteta. Ako volite društvo poznatih - ovo je pravo mesto. U sezoni ćete sigurno sresti nekog poput Leonarda di Kaprija, Saru Džesiku Parker, Madonu, Bon Žovija... Pored Fiskarda smeštena je jedna od najlepših plaža, Emblisi sa luksuznim hotelom u neposrednoj blizini. To je sever ostrva, koji sa još jednim pitoresknim mestiom Ag.Efimija, čini da se osetite da ste u nekoj vrsti Švajcarske na moru. Ribarska sela, sa kućama i vrtovima koji su tako očuvani, negovani i čisti, celim putem teraju vas da poželite da ostanete ovde, ili u onom sledećem, ili sledećem.

Većina kuća se može iznajmiti, a neke su pretvorene u butik hotele. Ta vrsta turizma je sigurno ono što čini Kefaloniju destinacijom koja nudi nešto posebno. Posebnost je stvarana vekovima i nije ugrožena pogrešnom strategijom razvoja turizma.

Pećina Melissani je jedna od najznačajnijih turističkih lokacija u čitavoj Grčkoj. Poseta Grčkoj ne bi smela da prođe bez obilaska ovog predivnog mesta. Pećina ima oblik B, odnosno dve hale koje su razdvojene ostrvom u centru. Ovde se nalazi jezero dubine 20 do 30 metara, a kada sunce prodre u pećinu u podne, voda dobija tirkizno plavu boju. Pećina je duga 36, široka 40, i duga 3, 5 metara. na njenom vrhu je sagrađen balkon, sa koga se pruža predivan pogled.

Pećina Drogarati je otkrivena još pre tri stotine godina, ali je za javnost otvorena tek 1963. Otkrio ju je jak zemljotres koji je otkrio ulaz u pećinu. Odlikuje je veliki broj predivnih stalaktita i stalagnita, a sama pećina je stara oko 150 miliona godina. Duboka je oko 60 metara, i poseduje konstantnu temperaturu od 18 stepeni celzijusa. Vlažnost u njoj dostiže 90 procenata. Ovaj prirodni fenomen, koji se nalazi na svega 5 kilometara južno od sela Sami, godišnje poseti veliki broj turista iz celog sveta.

Most De Bosset je najveći kameni most iznad morske vode. Ime je dobio po švajcarskom inžinjeru koji je bio zaposlen u britanskoj vojsci, a koji je i dao naveći doprinos pri izgradnji mosta. Zbog toga je Filip De Bosset bio imenovan za guvernera Kefalonije u periodu od 1810 – 1814. godine.

Manastir Kipoureon se nalazi na poluostrvu Paliki, smešten je na vrhu stene, na 90 metara iznad mora. Od manastira se zbog toga pruža jedan od najlepših pogleda na Jonsko more. Osnovan je u sedamnaestom veku, a ime mu bukvalno znači manastir bašte, zbog velikog broja bašta i vrtova koji se oko njega nalaze. Posvećen je Svetom krstu i Presvetoj Bogorodici, a unutar njega se nalazi prelepa zirka crkvenih relikvija i ikonaiz perioda nakon pada Vizantije.

Venecijanski dvorac – Dvorac Svetog Đorđa nalazi se na oko 7 km od Argostolija, iznad sela Peratata Kefalonia. Sagrađen je u dvanaestom veku, i zahvata površinu od 16 000 kvadratnih metara. Iako su ga podigli Vizantinci, veći deo njegovog oblika dali su mu Mlečani početkom šesnaestog veka.

Svetionik Svetog Teodora se nalazi na veštačkom poluostrvu, u blizini sela Argostoli. Reč je o kružnoj građevini sa 20 stubova i tornjem visokim 8 metara. objekat je podignut prvobitno 1828. godine u dorskom stilu, ali je tokom zemljotresa iz 1953. bio teško oštećen. Zbog toga je Svetionik obnovljen 1960. od strane lokalnih arhitekata.

Na Kefaloniji se nalazi 35 prelepih plaža, od kojih je najpoznatija plaža Myrtos. Ona se inače smatra za jednu od najlepših plaža u čitavom Mediteranu. Tu su još i Antisamos, Makris Gialos, Skala, Lourdas, Foki Fiskardo, Platis Gialos, i mnoge druge. Bilo da su plaže okružene šumom, ili se nalaze u uvali, svaka od njih odiše prelepim duhom i svežinom. Restorani, kafići i klubovi samo upotpunjuju savršenu atmosferu na ovom divnom rajskom ostrvu.

Odmor na ovoj destinaciji možete da rezervišete preko Top Travel Centra. 

Za sve informacije pozovite  +381 11 30 20 200.

B92

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: LETNJA AVANTURA VAŠEG ŽIVOTA

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X