O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Delicious

NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU

NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU
NAJSKUPLJA HRANA NA SVETU

Deset najekstravagantnijih i najskupljih obroka na svetu - gozba dostojna kralja...

Svako od nas iz dana u dan jede obilne količine pice, hot-dogova, hamburgera i kolača i to uglavnom u ne tako skupim restoranima brze hrane pa ovi troškovi ne utiču toliko na naš budžet. Sa druge strane, evo liste deset najekstravagantnijih i najskupljih obroka na svetu - kulinarskih poslastica dostojnih plemstva...

'Maze' pica:

Na desetom mestu ove liste je dostupna za prodaju i šokantno skupa pica koju možete naručiti u Gordon Ramseyom 'Maze' restoranu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ova pica tanke korice prekrivena je pireom od crnog luka, pastom od belih tartufa, fontina sirom, mladom mocarelom, pančetom, šampinjonima, sveže ubranim listovima mizune i retkim italijanskim belim tartufima, a košta 178 USD.

Olivier Limousinove kobasice i pire:

Svi smo mnogo puta jeli kobasice i pire, ali nikad za njih nismo izdvojili čak 115 USD, koliko košta porcija u 'L’Atelier de Joel Robuchonu', gde je šef kuhinje Olivier Limousin usavršio umetnost kuvanja najskuplje varijante ovog jela na svetu. Kobasice i pire Oliviera Limousina sadrže crne tartufe, a dinstaju se u vintidž 'Bordeauxu'.

Douche Burger:

Postoje masni hamburgeri i masni hamburgeri koji koštaju neverovatnih 666 USD, a upravo je to cena 'Douche Burgera', najskupljeg hamburgera na svetu. Ono što ga čini tako skupocenim su njegovi sastojci - mlevena govedina umotana u zlatni list, 'foie gras', kavijar, jastog, tartufi, uvozni grojer sir, 'kopi luwak' sos za roštilj i himalajska so.

Fritata sa jastogom od zilion dolara:

Iako ovaj omlet ne košta zaista 'zilion' dolara kao što njegovo ime sugeriše, ipak je dovoljno skup da izazove uzdah neverice, a servira se u 'Le Parker Meridien' hotelu. Ovaj najskuplji omlet na svetu sasvim opravdano nosi tu titulu budući da se priprema sa celim jastogom i prekriva kavijarom pa je njegova cena čitavih 1.000 USD.

'Golden Phoenix' kolač:

Šesto mesto ove liste zauzima 'Golden Phoenix' kolač, napravljen od najfinije čokolade i prekriven dvadeset-trokaratnim jestivim zlatom koji se može naručiti u Bloomsburyevom 'Cupcakes storu' u Dubaiu, a čije jedno parče košta 1.000 USD.

Najskuplji suši na svetu:

Peto na listi je 'čedo' Angelita Aranete juniora, kreativnog kuvara koji svoje prepoznatljivo jelo ukrašava afričkim dijamantima i biserima pa zato i ne čudi cena od čak 1.978 USD za pet komada ovog sušija koji je ubedljivo najskuplji na svetu.

'Black Ivory' zrna kafe:

Svi mi volimo kafu, ali malo je nas koji su probali ovaj ekstravagantni napitak napravljen od zrna pokupljenih iz balege slona. Iako zvuči krajnje odvratno - ova zrna kafe su najskuplja na svetu i proizvode se komplikovanim biološkim postupkom. Slonovi se prvo hrane bobicama kafe, a zrnevlje se zatim izdvaja iz njhove balege, suši na suncu i peče. Oko pola kilograma ovim putem dobijenih zrna kafe pod nazivom 'Black Ivory' košta čak 500 USD.

'Almas' kavijar:

Treće mesto liste zauzima iranski kaviraj 'Almas' koji se prodaje u dvadesetčetvorokaratnoj zlatnoj konzervi i čiji kilogram košta 25.000 USD, a prodaje se i u manjim pakovanjima po ceni od oko 1.250 USD.

'Frrozen Haute' čokolada:

Na drugom mestu liste najekskluzivnije hrane sveta nalazi se desert, delo Stephena Brucea, vlasnika restorana 'Serendipity 3', i luksuzne juvelirnice Euphoria New York, koji sadrži pet grama jestivog dvadeset-trokaratnog zlata. 'Frrozen Haute' čokolada, servirana u peharu oivičenom jestivim zlatom sa postoljem koje čine osamnaestokaratna zlatna narukvica i jednokaratni dijamanti i prekrivena ekskluzivnim 'La Madeline au Truffle' prelivom Knipschildt Chocolatiera, košta skoro pa čitavih 25.000 USD.

Svadbena torta od 50 miliona USD:

Na prvom mestu liste našla se svadbena torta koja bi svako venčanje učinilia itekako memorabilnim. Predstavljena na 'The National Gay Wedding Showu', ova 'trospratna' torta visoka metar i po sadrži više od 2000 dijamanata u ukupnoj vrednosti od oko 2046 karata, a kreirana je od strane juvelira Russella i Casea i poslastičarnice CAKE.

 

I.M.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: USKRŠNJE JAJE OD 1.000 USD

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X