O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Dekor

ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM

ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM
ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM
ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM
ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM
ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM
ZAVESE ZA DOM SA KARAKTEROM

Danas postoji mnogo različitih načina da se u toplini našeg doma zaštitimo od neželjenih pogleda ili prekomernog sunca.

Zavese, iako jedan od klasičnih elemenata zastora, sa pravom su i dalje među najpopularnijima.

Pored zaštitne uloge koje preuzimaju, one unose toplinu u dom i posredno daju karakter čitavom ambijentu. Bez njih enterijer izgleda nedovršen i neprijatno ogoljen. Naročito u gradskoj sredini gde je prisutna gusta gradnja, otvori ka spoljnom svetu nezamislivi su bez mogućnosti sakrivanja i zaštite topline doma iza zavesa.

Koje zavese odabrati za uređenje enterijera zavisi od mnogo faktora. Ulogu u tome imaju namena i orijentacija prostorije, u kojoj meri želimo da propustimo svetlost a u kojoj da se od njega zaštitimo, boje koje dominiraju u enterijeru, odabir nameštaja, karakter prostora, veličina otvora i naravno lični afiniteti, i još mnogo toga. Faktora je mnogo, ali izuzetno je velika i širina izbora.

Zavese mogu biti neutralne i njihova uloga u prostoru može biti da njegov postojeći karakter samo dopune i prijatno ali nenametljivo obogate. Sa druge strane, kao površinski značajan deo enterijera, često se biraju one upadljive – jarkih boja, šarene, neobičnih dezena, koje čine jedan od centralnih elemenata uređenja i daju poseban karakter prostoriji.

Prozirnost zavese bira se na osnovu količine dnevne svetlosti koju želimo da propustimo i koja u prostoriju dopire, kao i njene namene. Ukoliko je dnevni prostor u pitanju zavesa najčešće služi samo dekoracije i kao zaštita od neželjenih pogleda i poželjno je sačuvati određenu količinu svetlosti.

Tada se treba se odlučiti za tanke zavese, od laganih materijala. U svetlim bojama, tanke zavese mogu uneti izvanrednu lakoću i živost u dnevni boravak, naročito u trenucima kad se svetlost prelama kroz tkaninu.

Kombinacjia tankih i debljih zavesa može stvoriti zanimljivu igru u enterijeru i pružiti zahtevanu multifunkcionalnost. U svetu je naročito popularan sistem duplih zavesa, od svile i sirove svile, svile i pliša, svile i lana itd. Po pravilu zavesa bliža prozoru je tanja,a preko dolazi ona od debljeg materijala koja služi za zamračenje prostora.

Kod manjih prostorija ili onih koje imaju manje svetla, preporučuju se svetliji tonovi koji je neće zatvoriti. Ukoliko je veća prostorija orijentisana ka južnoj strani i prima veliku količinu svetla, slobodno je moguće odlučiti se za tamnije zavese ili one tamnih dezena, bez bojazni da će ugušiti prostor.

Naravno, mora se voditi računa o postojećem nameštaju i boji zidova i adekvatno uklopiti zavese u stil datog prostora.

MojEnterijer

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: RAJSKA BAŠTA NA VAŠEM STOLU
 • FRANCUSKI TEKSTIL U VAŠEM DOMU

  Veoma dugo, kreativni direktor brenda Paul & Joe, Sophie Mechaly sanjala je da "obuče" vaš dom baš kao što ona oblači modele pre svake nove kolekcije...

 • NOVI IZGLED TRADICIONALNE KERAMIKE

  Saradnja između Franco Pecchioli Ceramics i dizajnera Roberto Lazzeronia i dalje traje…

 • ULEPŠAJTE SVOJ DOM MURALIMA

  Kako zidni murali postaju sve popularniji u današnjem dizajnu enterijera, prirodom inspirisani dizajni zadobili su našu pažnju...

 • DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU

  Tema vina i grožđa podseća na toskanske vinograde, a ovaj motiv se obično vidi u mediteranskim stilovima...

 • AZBUKA STOLA

  Tokom decembra meseca prošle godine, prilikom gostovanja u jutarnjem programu na jednoj, jarkom bojom obeleženoj, televiziji, kod osobe za koju sam preko tabloida, jer se drugde o njoj ne može ništa ni pročitati, saznala da je„dama“ sa izgrađenim ličnim stilom, uvek u nekoliko najbolje odevenih žena, verovatno zbog dominacije „Rolex“-a na ruci, doživela sam šok koji me ni ovoliko meseci kasnije ne napušta.

 • NOVI IVV DEKORATIVNI PREDMETI

  Ivv u naše domove donosi šarm i raskoš umetnosti stakla, putem lepih i skladnih predmeta punih značenja…

 • ALEXANDER WANG - ČAŠE ZA KRATKA PIĆA

  Kao i svi drugi modni dizajneri, njujorški Alexander Wang širi svoju imperiju iz polja mode i aksesoara na mnoge druge stvari…

 • OPTIČKA ILUZIJA UZ 3D PODOVE

  Ukoliko ste veliki fan optičkih iluzija, mi vam predlažemo da vaš dom dekorišete 3D podovima. Uplovite u okean u vašoj dnevnoj sobi...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X