O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Dekor

UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR

UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR
UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR
UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR
UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR
UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR
UMETNIČKE SLIKE KAO DEKOR

Umetnička slika, posebno ako je reč o originalnom i unikatnom delu, je upečatljiv dekorativni element enterijera. Slika će prostoriju učiniti zanimljivijom i definisaće njen karakter.

Umetničke slike manje ili više poznatih autora, muzejski poster ili replika na zidu, ispuniće prostor vašeg doma stilom, učiniti ga vizuelno zanimljivim, a posmatraču omogućiti neprestano istraživanje i ponovno otkrivanje novih detalja ili poruka.

Dom ili kancelarija praznih zidova izgleda previše sterilno i nedovršeno, dok prostrani ormari, pretrpane police i glomazni dekorativni predmeti prostoriju smanjuju, zatvaraju i čine neukusno popunjenom.

Slika na zidu glasno govori i o samom korisniku prostora. Već sama činjenica da je zidove svog životnog ili radnog prostora obogatio slikama je svojevrsna lična priča, a izbor slika i njihov raspored govore o njegovom karakteru i željama.

Slika umetničke vrednosti je vrlo prikladan poklon, ali izbor takvog poklona je nezahvalan, kao i izbor parfema, jer su ukusi različiti. Ako dobijete sliku, bilo da vam se dopada ili ne, i bez obzira na njenu vrednost, nastojte da joj pronađete adekvatno mesto u svom domu. Svaka će slika izgledati lepo ako je uskladite s ostalim elementima, bojama i dekoracijama u prostoru, a ponekad će vas prvo umetničko delo koje ste dobili na poklon podstaći da krenete da stvarate svoju kolekciju i oformiti vaš ukus.

Treba znati da za postavljanje slika nema strogih pravila. Ipak, treba poštovati odnos slike i zida. Središte slike je dobro postaviti u visini očiju odrasle osobe. Slike različitih veličina treba postaviti na različite visine. One većih dimnezija postavite nešto više, i nagnute gornjom ivicom prema napred, dok je male slike koje treba gledati izbliza, dobro postaviti u visini očiju.

Osim na zid, umetničku sliku primereno je postaviti i na kamin, komodu ili drugi niži element nameštaja. Pri tome treba voditi računa da okvir ne bude veći od širine nameštaja. Slike je dobro grupisati u blokove prema sadržaju, izgledu okvira ili međusobnom skladu boja. 

Ako ih grupišete prema izgledu okvira, usklađivanje s okolnim nameštajem važnije je od samog umetničkog stila. Kod grupisanja prema pravcu, stil i sadržaj su ipak važniji od okvira. U tom slučaju boju na slikama treba uskladiti sa bojom zida na koji su okačene ili okolnim nameštajem.

Bilo da su postavljene geometrijski, u nizu ili bez posebnog reda, bitno je da slike na zidu čine jedinstvenu kompoziciju koja mora da izgleda prirodno i harmonično, i da u grupi čine kompaktnu celinu.

MojEnterijer

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: BETONSKE PLOČICE SA CVETNIM MOTIVIMA
 • FRANCUSKI TEKSTIL U VAŠEM DOMU

  Veoma dugo, kreativni direktor brenda Paul & Joe, Sophie Mechaly sanjala je da "obuče" vaš dom baš kao što ona oblači modele pre svake nove kolekcije...

 • NOVI IZGLED TRADICIONALNE KERAMIKE

  Saradnja između Franco Pecchioli Ceramics i dizajnera Roberto Lazzeronia i dalje traje…

 • ULEPŠAJTE SVOJ DOM MURALIMA

  Kako zidni murali postaju sve popularniji u današnjem dizajnu enterijera, prirodom inspirisani dizajni zadobili su našu pažnju...

 • DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU

  Tema vina i grožđa podseća na toskanske vinograde, a ovaj motiv se obično vidi u mediteranskim stilovima...

 • AZBUKA STOLA

  Tokom decembra meseca prošle godine, prilikom gostovanja u jutarnjem programu na jednoj, jarkom bojom obeleženoj, televiziji, kod osobe za koju sam preko tabloida, jer se drugde o njoj ne može ništa ni pročitati, saznala da je„dama“ sa izgrađenim ličnim stilom, uvek u nekoliko najbolje odevenih žena, verovatno zbog dominacije „Rolex“-a na ruci, doživela sam šok koji me ni ovoliko meseci kasnije ne napušta.

 • NOVI IVV DEKORATIVNI PREDMETI

  Ivv u naše domove donosi šarm i raskoš umetnosti stakla, putem lepih i skladnih predmeta punih značenja…

 • ALEXANDER WANG - ČAŠE ZA KRATKA PIĆA

  Kao i svi drugi modni dizajneri, njujorški Alexander Wang širi svoju imperiju iz polja mode i aksesoara na mnoge druge stvari…

 • OPTIČKA ILUZIJA UZ 3D PODOVE

  Ukoliko ste veliki fan optičkih iluzija, mi vam predlažemo da vaš dom dekorišete 3D podovima. Uplovite u okean u vašoj dnevnoj sobi...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X