O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Dekor

LALIQUE NOVITETI ZA JESEN 2013.GODINE

LALIQUE NOVITETI ZA JESEN 2013.GODINE
LALIQUE NOVITETI ZA JESEN 2013.GODINE

Pogledajte fantastične Lalique novitete za jesen 2013...

“TANEGA” VAZA

Polovinom 19. veka, umetnici zapada tražili su inspiraciju sa istoka i bili pod velikim uticajem japanske kulture i njihovih jedinstvenih motiva.

List sa “Tanega” vaze, izrezbaren i smešten duž krivine sa jedne strane vaze, originalno je delo Marie-Claude Lalique iz 1988. godine, inspirisano japanskim prikazom lista ginko drveta. Ginko drvo je jedno od najstarijih iz  porodica drveća, koje datira još pre više od 270 miliona godina. Smatra se da je ovo drvo postojalo i oko 40 miliona godina pre dinosaurusa. Prvi put se javlja u Kini, a potom i u Japanu oko 12. veka.

Vaza je dobila ime po ostrvu Tanega, koje pripada Osumi arhipelagu u severozapadnom Japanu.

Boja ćilibara, koja podseća na kraj jeseni i biljna tematika ove vaze daju novu viziju “Paysage d’Hiver” kolekcije.  Vaza je visoka 355mm, ručno izrađena u kristalu vrhunskog kvaliteta.

“PAYSAGE D’HIVER” VAZA

Divna staza javora duž Champs-Elysees je poslužila kao inspiracija za „Paysage d’Hiver” vazu, kod koje je karakterističnim dizajnom uhvaćen duh Pariza tokom zimskih meseci.

Čuveni javorov list, jedan od najprepoznatljivijih simbola Lalique proizvoda, kreirao je davne 1951. godine Marc Lalique za činiju Champs-Elysees. Više od 60 godina kasnije, list je reinterpretiran na vazi „Paysage d’Hiver”.

Da bi naglasili opadanje lišća, na vazi je oslikana šuma, za čiju inspiraciju je poslužila jedna od Rene Lalique ogrlica „Arbres“ (Drveće), izrađena 1898/99. godine. Vaza je trenutno izložena kao deo kolekcije fondacije Calouste Gulbenkian u Lisabonu.

Manuelni deo procesa izrade jedne vaze traje više od 7 sati, a neophodna je velika spretnost, stručnost, kao i snaga da bi se njome manipulisalo. Platinasta glazura je smeša od 80% belog zlata i 10% platine, što daje metaliziran izgled. Visina vaze je 485mm i napravljena je u limitiranoj ediciji od 99 komada.

Lalique proizvode možete kupiti u prodavnici “Sun, Moon & Stars” u Nušićevoj 25.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: PIKASO KERAMIKA NA AUKCIJI
 • FRANCUSKI TEKSTIL U VAŠEM DOMU

  Veoma dugo, kreativni direktor brenda Paul & Joe, Sophie Mechaly sanjala je da "obuče" vaš dom baš kao što ona oblači modele pre svake nove kolekcije...

 • NOVI IZGLED TRADICIONALNE KERAMIKE

  Saradnja između Franco Pecchioli Ceramics i dizajnera Roberto Lazzeronia i dalje traje…

 • ULEPŠAJTE SVOJ DOM MURALIMA

  Kako zidni murali postaju sve popularniji u današnjem dizajnu enterijera, prirodom inspirisani dizajni zadobili su našu pažnju...

 • DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU

  Tema vina i grožđa podseća na toskanske vinograde, a ovaj motiv se obično vidi u mediteranskim stilovima...

 • AZBUKA STOLA

  Tokom decembra meseca prošle godine, prilikom gostovanja u jutarnjem programu na jednoj, jarkom bojom obeleženoj, televiziji, kod osobe za koju sam preko tabloida, jer se drugde o njoj ne može ništa ni pročitati, saznala da je„dama“ sa izgrađenim ličnim stilom, uvek u nekoliko najbolje odevenih žena, verovatno zbog dominacije „Rolex“-a na ruci, doživela sam šok koji me ni ovoliko meseci kasnije ne napušta.

 • NOVI IVV DEKORATIVNI PREDMETI

  Ivv u naše domove donosi šarm i raskoš umetnosti stakla, putem lepih i skladnih predmeta punih značenja…

 • ALEXANDER WANG - ČAŠE ZA KRATKA PIĆA

  Kao i svi drugi modni dizajneri, njujorški Alexander Wang širi svoju imperiju iz polja mode i aksesoara na mnoge druge stvari…

 • OPTIČKA ILUZIJA UZ 3D PODOVE

  Ukoliko ste veliki fan optičkih iluzija, mi vam predlažemo da vaš dom dekorišete 3D podovima. Uplovite u okean u vašoj dnevnoj sobi...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X