O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Dekor

LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid

LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid
LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid
LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid
LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid
LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid
LALIQUE: Kristalna arhitektura Zahe Hadid

Lalique je legenda, simbol umetničkog rada koji zavređuje poštovanje i divljenje.

Tokom vekova, Lalique je postao više od imena - moćna ikona izuzetnog umeća, sinonim za izvanrednost i stil koji karakteriše majstorstvo kontrasta.

Zaha Hadid oduvek je posedovala strast prema staklu i kristalu, a kao devojčica ih je skupljala praveći kolekcije različitih oblika, veličine i boje. Lalique za ovu svetski priznatu arhitektkinju predstavlja sinonim elegantnog dizajna koji je inspirativan i inovativan, a svaki komad je veličanstvena iskonska svetkovina jedinstvenih atributa koje kristal sobom nosi i stvara.

Kao bliski posmatrač i deo sveta prirode, Zaha Hadid unosi kompleksnost i lepotu prirodnih oblika u svoju arhitekturu, koristeći formalan jezik dobijen iz slapova tekuće vode ili promicanja vazdušne struje.

Vaza „Visio“ koju Zaha Hadid u kolekciji za 2014. godinu dizajnira za Lalique u svom prepoznatljivom dekonstruktivnom maniru, posebna je zbog niza izlivenih krivudavih linija koje daju impresiju svetlosti ovoj kreaciji, a koje se kao kristalna kula uspinju ka nebu u beskonačnom pokretu.

Za Lalique osobena završna obrada, u isprepletenom satenskom i ispoliranom kristalnom finišu, osvetljena sjajem transparentnog kristala ili sublimirana dubokom misterijom crnog kristala, čine ovu vazu, u numerisanoj ediciji, izuzetnim dostignućem umetnosti.

Dizajnirajući vazu „Manifesto“ Zaha Hadid objašnjava kako je pratila primer Rene Lalika, vatrenog obožavaoca prirode: „Mi često posmatramo prirodu kako bi stvorili arhitektonsko delo. Elegancija, sklad i lepota sveta prirode su pravi izvori inspiracije za nas.“ Ovaj skulpturalni predmet od preko 10 kilograma kristala, obavijen prirodnim linijama koje žive sopstveni život, fascinaciju pravi refrakcionim kvalitetima kristala koji se igraju svetlom i distorzijom.

„Manifesto“ vaza je arhitektonsko delo u kristalu. Numerisana edicija ove vaze dostupna je u dve boje: transparentnoj, koja ističe veličanstvenu skulpturu svetlosti i crnoj, koja daje misterioznu dubinu ovom savremenom umetničkom delu.

Proizvode svetski poznate kompanije Lalique možete kupiti samo u prodavnici „Sun, Moon & Stars“ u Nušićevoj 25, u Beogradu.

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: INTERESANTNA KOLEKCIJA KERAMIKE
 • FRANCUSKI TEKSTIL U VAŠEM DOMU

  Veoma dugo, kreativni direktor brenda Paul & Joe, Sophie Mechaly sanjala je da "obuče" vaš dom baš kao što ona oblači modele pre svake nove kolekcije...

 • NOVI IZGLED TRADICIONALNE KERAMIKE

  Saradnja između Franco Pecchioli Ceramics i dizajnera Roberto Lazzeronia i dalje traje…

 • ULEPŠAJTE SVOJ DOM MURALIMA

  Kako zidni murali postaju sve popularniji u današnjem dizajnu enterijera, prirodom inspirisani dizajni zadobili su našu pažnju...

 • DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU

  Tema vina i grožđa podseća na toskanske vinograde, a ovaj motiv se obično vidi u mediteranskim stilovima...

 • AZBUKA STOLA

  Tokom decembra meseca prošle godine, prilikom gostovanja u jutarnjem programu na jednoj, jarkom bojom obeleženoj, televiziji, kod osobe za koju sam preko tabloida, jer se drugde o njoj ne može ništa ni pročitati, saznala da je„dama“ sa izgrađenim ličnim stilom, uvek u nekoliko najbolje odevenih žena, verovatno zbog dominacije „Rolex“-a na ruci, doživela sam šok koji me ni ovoliko meseci kasnije ne napušta.

 • NOVI IVV DEKORATIVNI PREDMETI

  Ivv u naše domove donosi šarm i raskoš umetnosti stakla, putem lepih i skladnih predmeta punih značenja…

 • ALEXANDER WANG - ČAŠE ZA KRATKA PIĆA

  Kao i svi drugi modni dizajneri, njujorški Alexander Wang širi svoju imperiju iz polja mode i aksesoara na mnoge druge stvari…

 • OPTIČKA ILUZIJA UZ 3D PODOVE

  Ukoliko ste veliki fan optičkih iluzija, mi vam predlažemo da vaš dom dekorišete 3D podovima. Uplovite u okean u vašoj dnevnoj sobi...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X