O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Dekor

DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU

DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU
DUH TOSKANE U VAŠEM DOMU

Tema vina i grožđa podseća na toskanske vinograde, a ovaj motiv se obično vidi u mediteranskim stilovima...

Ova tema može da vam pomogne da kreirate elegantan dizajn koji savršeno odgovara kuhinji i čini je prefinjenom. Kuhinja koja je dekorisana temom vina i grožđa pruža osećaj porodične topline, ljubavi, prijateljstva i divnih okupljanja u samom centru vašeg doma.

Iako je ovaj dekor obično uključen u većinu italijanskih i toskanskih dekor stilova, vino i dekoracija loze u vašoj kuhinji su takođe veliki akcenat kojim možete uneti dah vintage stila i ublažiti moderan i elegantan dizajn kuhinje.

Koristite šemu boja inspirisanu vinom

Svetle boje, kao što su zidovi u bledo žutoj, kajsija, ili krem, napraviće lepu pozadinu za različite nijanse tamno ljubičaste, šljive, boje burgundca i zelene koje su obeležje vinove loze i vina. Ove nijanse takođe stvaraju odličnu kontrast sa tamnim drvetom i nameštajem od crnog kovanog gvožđa. Razmislite o kuhinjskim zidovima sa zanimljivim teksturama, nalik starom malteru, što čini savršenu dopunu temi vina i grožđa. Kada birate boje za kuhinju, potrudite se da uskladite boje na plafonu sa bojama na zidovima. Obratite pažnju na boju vaših ormarića, nameštaja, i sve uskladite sa prikladnim osvetljenjem i zavesama na prozorima.

Dodajte akcente šablonima

Elegantna vinova loza nacrtana duž granica kuhinjskih plafona stvoriće jedinstven izgled vašoj kuhinji. Takođe možete koristiti šablon vinove loze za ulaz u kuhinju ili kuhinjske prozore. Ako nemate strpljenja da stvorite ručno oslikani dizajn, možete iskoristiti tematske tapete ili zidne nalepnice sa motivima vinove loze ili grožđa.

Ukrasite prostor praznim vinskim bocama

Prazne boce vina, pogotovo ako su atraktivnog oblika mogu da stvore elegantan dekor u vašoj kuhinji. Možete ih iskoristiti na mnogo načina. Napravite zanimljive svećnjake, lampione, vaze, lampe… Koristite zanimljive sijalice ili sveće koje menjaju boju za najinteresantnije efekte. Ako znate da radite sa staklom, možete da odsečete dno flaše vina i da napravite fenjer. Alternativno, možete da izbušite malu rupu na dnu flaše i ubacite nisku svetla i napravite jedinstvenu lampu.

Murali u kuhinji

Ručno oslikana keramika sa vinom i grožđem ili vinogradarska tema mogu da se koriste za kreiranje mediteranskog ambijenta. Koristite pločice sa muralima ili koristite pločice sa aplikacijama vina i grožđa koje će vašoj kuhinji doneti mediteranski osećaj.

Dekorišite kuhinju zanimljivim detaljima

Minijaturna burad vina napravljena od pravog hrasta na drvenom postolju, idealan su dodatak toskanskoj kuhinji, jer na taj način možete ispuniti svoju čašu direktno iz slavina u svojoj kuhinji. Nameštaj od kovanog gvožđa i vinske police, još jedan su savršen dodatak tematskoj kuhinji. Možete ih naći u podnim verzijama, ili viseće zidne police koje su često ukrašene listovima vinove loze. Ručno oslikane ili gravirane čaše za vino takođe će doprineti celokupnom izgledu vaše kuhinje.

Dodajte tematski pribor

Prikupljanje raznih dekorativnih predmeta sa temom vinove loze za vašu kuhinju može biti prava zabava, jer postoji toliko mnogo lepih stvari koje možete izabrati. Pronađite lepe bokale, šerpe i poklopce, tanjire, vaze, zanimljive tegle. Kuhinjske krpe takođe mogu biti inspirisane temom vinograda i grožđa. Pored kuhinjskih krpa, možete pronaći zavese za kuhinjske prozore zanimljivog dizajna, otirače ili male kuhinjske tepihe.

Zidna umetnost sa vinom i grožđem takođe dolazi u mnogim oblicima, kao što su: uramljene slike, metalne skulpture, zidni satovi, tapiserije, ukrasni tanjiri.

Kuhinja u stilu italijanske regije Toskana poznata je po sjajnoj hrani i po toploj porodičnoj atmosferi.

Ukoliko odlučite da ova tema bude zastupljena u vašoj kuhinji potrudite se da ne zatrpate kuhinju sa previše dekora. Razmislite i dobro isplanirajte prostor. Koristite opeku ili tucani kamen za podove, zidovi u stilu Toskane karakterišu nedovršenost i sunce izbledele boje terakote, a stari drveni otvoreni nameštaj lepo se uklapa u rustičnom ambijnetu.

Unesite malo dekora i uživajte u čaši Chianti vina.

Moj Enterijer

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: AZBUKA STOLA
 • FRANCUSKI TEKSTIL U VAŠEM DOMU

  Veoma dugo, kreativni direktor brenda Paul & Joe, Sophie Mechaly sanjala je da "obuče" vaš dom baš kao što ona oblači modele pre svake nove kolekcije...

 • NOVI IZGLED TRADICIONALNE KERAMIKE

  Saradnja između Franco Pecchioli Ceramics i dizajnera Roberto Lazzeronia i dalje traje…

 • ULEPŠAJTE SVOJ DOM MURALIMA

  Kako zidni murali postaju sve popularniji u današnjem dizajnu enterijera, prirodom inspirisani dizajni zadobili su našu pažnju...

 • AZBUKA STOLA

  Tokom decembra meseca prošle godine, prilikom gostovanja u jutarnjem programu na jednoj, jarkom bojom obeleženoj, televiziji, kod osobe za koju sam preko tabloida, jer se drugde o njoj ne može ništa ni pročitati, saznala da je„dama“ sa izgrađenim ličnim stilom, uvek u nekoliko najbolje odevenih žena, verovatno zbog dominacije „Rolex“-a na ruci, doživela sam šok koji me ni ovoliko meseci kasnije ne napušta.

 • NOVI IVV DEKORATIVNI PREDMETI

  Ivv u naše domove donosi šarm i raskoš umetnosti stakla, putem lepih i skladnih predmeta punih značenja…

 • ALEXANDER WANG - ČAŠE ZA KRATKA PIĆA

  Kao i svi drugi modni dizajneri, njujorški Alexander Wang širi svoju imperiju iz polja mode i aksesoara na mnoge druge stvari…

 • OPTIČKA ILUZIJA UZ 3D PODOVE

  Ukoliko ste veliki fan optičkih iluzija, mi vam predlažemo da vaš dom dekorišete 3D podovima. Uplovite u okean u vašoj dnevnoj sobi...

 • SWAROVSKI CRNI PASTUV

  Prema kineskom horoskopu, 2014. je godina konja i, povodom toga, svoj pečat je dala i kompanija Swarovski...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X