O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Business

PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI

PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI
PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI
PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI
PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI
PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI

U renoviranoj zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici svečano je predstavljen master plan "Beograda na vodi"…

Od ponedeljka i svi građani Srbije moći da vide kako izgleda renovinara zgrada Geozavoda i maketa "Beograda na vodi".Investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohammedu Al-Abbar zahvalio je Vladi Srbije na poverenju ukazanom njegovoj kompaniji i rekao da je zadovoljstvo i čast raditi u Srbiji. Abbar je rekao i da će cela investicija 3,1 milijardu evra, da će biti građena modernom tehnologijom, ali da će duh grada kakav je Beograd ostati sačuvan.

Rekonstrukciju Beogradske zadruge, spomenika kulture, sagrađenog 1907. godine, finansirao je arapski investitor, a u tom zdanju je postavljena velika maketa "Beograda na vodi" i u njoj će se nalaziti prodajni i promotivni centar projekta. Zgrada Geozavoda biće otvorena za sve građane i oni će tu moći da saznaju detalje u vezi sa projektom, koji je svetsku premijeru imao pre tri meseca na međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu, a master plan je predstavljen i u Dubaiju.

Uoči svečanog otvaranja, ispred Železničke stanice je postavljen veliki reklamni pano, na kojem je prikazan "Beograd na vodi" uz poruku "Slavimo Beograd".

Projekat vredan 3,1 milijardu dolara

Inače, arapski partner, kompanija Eagle Hills, uložiće 3,1 milijardu dolara u projekat na desnoj obali Save, u Savskom amfiteatru, i kako je najavljivano, izgraditi oko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora.

Očekuje se da prvi radovi počnu u narednoj građevinskoj sezoni, odnosno u februaru ili martu 2015. godine, a prvo će biti izgrađeni kula od 210 metara i šoping mol. U prvoj fazi radova biće izgrađene i četiri posebne zgrade - dva hotela i dve stambene jedinice. Prepreka za izgradnju kule više nema, jer je van snage stavljena Studija koja je ogranicavala visinu objekata u prestonici, čime bi njen izgled uskoro mogao da bude značajno izmenjen.

Nosilac posla na projektu uređenja savskog priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma, u ime Vlade Srbije, biće Društvo sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi", koje je juče osnovano. Istovremeno se priprema urbanistička dokumentacija za početak radova, neophodna kako bi se na vreme izdale građevinske dozvole, a paralelno se radi i na raščišćavanju lokacije i rešavanju pravno imovinskih odnosa.

Izvor: BizLife

Foto: Tanjug

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: TOP 10 EKSCENTRIČNIH MILIJARDERA
 • ZASLUŽUJEM TATINE MILIJARDE

  Tamara Ecclestone, ćerka prvog čoveka Formule 1, Bernija Ecclestonea, tvrdi da ljudi imaju iskrivljenu sliku o njoj...

 • NAJUTICAJNIJE DAME SVETA

  Forbes magazin predstavio je svoju finalnu listu najuticajnijih dama sveta…

 • BEYONCE - najmoćnija javna ličnost

  Beyonce, perspektivna pevačica i lepotica koju mnogi vole, proglašena je od strane magazina Forbes za najmoćniju javnu ličnost…

 • TOP 10 EKSCENTRIČNIH MILIJARDERA

  U svakoj društvenoj grupi postoje prizemni individualci, ali naravno, i oni koji vole stvari da rade na svoj jedinstven način.

 • FORBS : Kostić najbogatiji Srbin

  Vlasnik MK Grupe, Miodrag Kostić potisnuo je sa trona najbogatijih srpskih biznismena osnivača i vlasnika Delta Holdinga, Miroslava Miškovića, prema Forbsovoj rang listi bogataša za 2014. godinu...

 • NAJSKUPLJI RAZVOD NA SVETU

  Najskuplji razvod u svetu vredan je 4.36 milijardi dolara…

 • KRAH ARMANIJA

  U lancu brendova Armani Jeans i Armani Exchange kreator se okrenuo jeftinijoj robi i počeo gubiti ekskluzivitet brenda...

 • KRIZA LUKSUZU PRIJA

  Luksuzni sektor na globalnom nivou povećao je prodaju 12 odsto u 2012. godini, uprkos ekonomskoj krizi, a najveći udeo u prodaji luskuzne robe imale su francuske kompanije, navodi se u studiji istraživačke kuće Deloitte.

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X