O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Business

Gde žive najbogatiji Evropljani?

Gde žive najbogatiji Evropljani?
Gde žive najbogatiji Evropljani?
Gde žive najbogatiji Evropljani?
Gde žive najbogatiji Evropljani?
Gde žive najbogatiji Evropljani?
Gde žive najbogatiji Evropljani?

Sudeći prema kupovnoj moći najbogatiji stanovnici Evrope žive u Lihtenštajnu sa 57.000 evra po glavi stanovnika godišnje...

Naftom bogata Norveška je druga sa 32.037 evra, a sledi Švajcarska gde je kupovna moć po stanovniku 31.666 evra. Tri prvoplasirane nisu članice EU. 


Prilično na centru liste nalaze se Španci sa 12.943 evra godišnje, dok stanovnici Nemačke, Francuske i Velike Britanije raspolažu polovinom ukupne kupovne moći Evrope, odnosno, imaju 47 odsto kupovne moći Evrope. 

Građani Srbije, koji su na 34 mestu, prema studiji ''GfK'', raspolažu sa 2.996 evra po glavi stanovnika godišnje i Srbija se, tako, nalazi iza Rumunije, koja je na 33. mestu i ispred Bugarske, smeštene na 35. mestu.

Na drugom kraju su stanovnici Kosova, Belorusije i Moldavije čiji gradjani godišnje raspolažu sa manje od 2.000 evra po stanovniku. Najgore je u Moldaviji, gde je prosečan raspoloživi prihod po stanovniku 1.256 evra. 

Rezultati istraživanja pokazuju i da broj stanovnika igra važnu ulogu pa su se medju najbolje plasiranim zemljama po ukupnoj kupovnoj moći našle i Turska i Poljska koje po stanovniku imaju manje od evropskog proseka.

''Stanovnici evropskih zemalja najveće kupovne moći moraju, zapravo, da jedan veliki deo svojih prihoda investiraju u kirije za stanove i uopšte visoke troškove života'', kažu eksperti za istraživanje trižišta grupe ''GfK''. 

Evropski potrošaci ove godine na raspolaganju imaju ukupno 8,6 hiljada milijardi evra, što znači prosečnu kupovnu moć od 12.802 evra po stanovniku u 42 zemlje obuhvaćene istraživanjem nemačke agencije GfK čije rezultate prenosi Euraktiv Srbija.

Razlike u raspoloživim prihodima od zemlje do zemlje, ali i unutar zemalja, od regiona do regiona, velike su. Takođe su znatne razlike u kupovnoj moći stanovnika gradskih i seoskih sredina.

Izvor: BizLife

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: IZLOG ISTINSKOG LUKSUZA
 • ZASLUŽUJEM TATINE MILIJARDE

  Tamara Ecclestone, ćerka prvog čoveka Formule 1, Bernija Ecclestonea, tvrdi da ljudi imaju iskrivljenu sliku o njoj...

 • NAJUTICAJNIJE DAME SVETA

  Forbes magazin predstavio je svoju finalnu listu najuticajnijih dama sveta…

 • BEYONCE - najmoćnija javna ličnost

  Beyonce, perspektivna pevačica i lepotica koju mnogi vole, proglašena je od strane magazina Forbes za najmoćniju javnu ličnost…

 • PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI

  U renoviranoj zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici svečano je predstavljen master plan "Beograda na vodi"…

 • TOP 10 EKSCENTRIČNIH MILIJARDERA

  U svakoj društvenoj grupi postoje prizemni individualci, ali naravno, i oni koji vole stvari da rade na svoj jedinstven način.

 • FORBS : Kostić najbogatiji Srbin

  Vlasnik MK Grupe, Miodrag Kostić potisnuo je sa trona najbogatijih srpskih biznismena osnivača i vlasnika Delta Holdinga, Miroslava Miškovića, prema Forbsovoj rang listi bogataša za 2014. godinu...

 • NAJSKUPLJI RAZVOD NA SVETU

  Najskuplji razvod u svetu vredan je 4.36 milijardi dolara…

 • KRAH ARMANIJA

  U lancu brendova Armani Jeans i Armani Exchange kreator se okrenuo jeftinijoj robi i počeo gubiti ekskluzivitet brenda...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X