O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Business

FORBS : Kostić najbogatiji Srbin

FORBS : Kostić najbogatiji Srbin
FORBS : Kostić najbogatiji Srbin
FORBS : Kostić najbogatiji Srbin
FORBS : Kostić najbogatiji Srbin
FORBS : Kostić najbogatiji Srbin
FORBS : Kostić najbogatiji Srbin

Vlasnik MK Grupe, Miodrag Kostić potisnuo je sa trona najbogatijih srpskih biznismena osnivača i vlasnika Delta Holdinga, Miroslava Miškovića, prema Forbsovoj rang listi bogataša za 2014. godinu...

Prvo mesto vlasnika Agrokora je godinama neupitno, a iz Hrvatske je visoko i Emil Tedesći sa 290 miliona evra.

"U Srbiji je Kostić s trona skinuo Miroslava Miškovića, vlasnika Delta Holdinga, čiji se prihodi smanjuju otkad sudstvo ispituje legalnost njegovog poslovanja", piše Jutarnji.

Od desetorice srpskih biznismena s najvećim prihodima još su dvojica završila u pritvoru - Srđan Knežević i Petar Matijević, navodi se u tekstu i dodaje da je prvi vlasnik Knez Petrola, najveće kompanije u naftnom sektoru regije posle NIS-a, a drugi, pre 20 godina vlasnik mesare, sada je jedan od najvećih zemljoposednika i novi član kluba Top 10 u Srbiji.

Stanje u slovenačkom realnom sektoru se uvelike popravilo, a na listi najbogatijih prvi je i dalje Sandi Češko, vlasnik najveće TV prodaje u regiji.

Drugi su supružnici Albin i Tatjana Doberšek (274 miliona evra), osnivači preduzeća EngineeringDobersek, uspešnog zbog inovacija i niza patenata, a treći je Joc Pečečnik (188 miliona evra), vlasnik Elektonček Grupe.

U BiH je među vodećima opet Agrokor, a ključ njegovog uspeha su, kako kaže potpredsednica Ljerka Puljić, direktne investicije. Konzum je po prihodima četvrti.

Vlasnik trgovačkog lanca Bingo, Senad Džambić pojavio se na desetom mestu liste najvećih kompanija u BiH, s prihodom od 448,5 miliona konvertibilnih maraka.

Novo lice na BiH listi je i Tihomir Brajković, građevinar iz Kiseljaka, vlasnik firme Tibre Pacifik, a Tomislav Antunović je s preduzećem AGS iz Orašja 14. među najvećima u BiH.

Kralj čelika Minčo Jordanov čvrsto se drži na prvom mestu liste najbogatijih makedonskih preduzetnika po tržišnoj kapitalizaciji deonica kompanije koje poseduje.

Opasno mu se približio Andreja Josifovski, vlasnik energetske firme AD Makpetrol.

Novosti

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: NAJSKUPLJI RAZVOD NA SVETU
 • ZASLUŽUJEM TATINE MILIJARDE

  Tamara Ecclestone, ćerka prvog čoveka Formule 1, Bernija Ecclestonea, tvrdi da ljudi imaju iskrivljenu sliku o njoj...

 • NAJUTICAJNIJE DAME SVETA

  Forbes magazin predstavio je svoju finalnu listu najuticajnijih dama sveta…

 • BEYONCE - najmoćnija javna ličnost

  Beyonce, perspektivna pevačica i lepotica koju mnogi vole, proglašena je od strane magazina Forbes za najmoćniju javnu ličnost…

 • PREDSTAVLJEN PLAN ZA BEOGRAD NA VODI

  U renoviranoj zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici svečano je predstavljen master plan "Beograda na vodi"…

 • TOP 10 EKSCENTRIČNIH MILIJARDERA

  U svakoj društvenoj grupi postoje prizemni individualci, ali naravno, i oni koji vole stvari da rade na svoj jedinstven način.

 • NAJSKUPLJI RAZVOD NA SVETU

  Najskuplji razvod u svetu vredan je 4.36 milijardi dolara…

 • KRAH ARMANIJA

  U lancu brendova Armani Jeans i Armani Exchange kreator se okrenuo jeftinijoj robi i počeo gubiti ekskluzivitet brenda...

 • KRIZA LUKSUZU PRIJA

  Luksuzni sektor na globalnom nivou povećao je prodaju 12 odsto u 2012. godini, uprkos ekonomskoj krizi, a najveći udeo u prodaji luskuzne robe imale su francuske kompanije, navodi se u studiji istraživačke kuće Deloitte.

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X