O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Automobili

IED PASSOCORTO U ŽENEVI

Studija IED PassoCorto koju Hyundai planira da otkrije na salonu automobila u Ženevi delo je 16 studenata dizajna sa Torinskog univerziteta za dizajn, kojima je rukovodio Pininfarinin glavni dizajner Luca Borgogno.

Taj koncept odrađen je u saradnji sa Hyundaijevim evropskim dizajn centrom koji je studentima postavio zadatak stvaranja sportskog automobila.

Automobil koji su oni stvorili trebalo bi da pokreće centralno smešten 1.6-litarski biturbo motor sa 266 KS. On je smešten u šasiju dužine 4.089 mm, širine 1.880 mm i visine 1.160 mm, koja ima međuosovinski razmak od 2.451 mm.

Ovo je sve što je Hyundai otkrio o ovom konceptu za sada, a više informacija trebalo bi da bude otkriveno u Ženevi...

O BRENDU

Hyundai je Južno Korejski brend koji je pokrenut 60-ih godina XX v. i pripada Hyundai Kia Automotive Group-i. Osnovan je od strane Chung Ju Yung-a. Brend uspešno raste proteklih decenija i posluje na tržištima Amerike i Evrope.

Kopanija je 1968. godine potpisala sa Ford-om sporazum o deljenju tehnologije i prvi model koji je proizašao iz te saradnje bio je Cortina. Nakon ovog modela brzo je usledio novi, Pony – prvi model projektovan i izrađen u Koreji. Ipak njegovi nacrti nisu bili potpuno korejski jer je korišćena tehnologija japanskog Mitsubishi-ja.

Hyundai će preći američku granicu 1986. godine, izdavanjem modela Excel koji je postao hit zbog svoje niske cene i prodao u se u preko 100.000 primeraka u prvih sedam meseci.

Ovo je bio njihov poslednji model nakon koga su 1988. godine prešli na sopstvenu tehnologiju. Sonata je bio njihov prvi model srednje veličine. Uprkos  trudu koji je uložen da se izgradi jak brend Hyundai je doživeo neuspeh zbog lošeg kvaliteta i nepouzdanosti prilikom žalbe.

U periodu 90-ih godina Hyundai je bio u jako nezahvalnom položaju na američkom tržištu. Umesto povlačenja kompanija je odlučila da izvrši značajne investicije u novi dizajn i tehnologiju. Do dolaska novog milenijuma kompanija je postala jedan kvalitetan proizvođač automobila. Hyundai je relativno brzo ušao među prvih 10 automobilskih proizvođača na svetu.

Trenutno posluju u preko 193 zemlje i prodaju svoja vozila u preko 5.000 salona. Prodaji je pomogla i činjenica da je brend ušao među  100 najvrednijih na svetu. Komunikacija je jedan od najprepoznatljivijih karakteristika Hyundai-a, o čemu najbolje govori njihov logo – stilizovano H koje predstavlja dva muškarca koji se rukuju (kupac i prodavac).

Više o automobilima...

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: JAGUAR XFR-S SA 550KS
 • ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH

  Ovaj model ćete imati mogućnost videti uživo tokom „Uniqa Belgrade Classic Car Show-a” 6-og Septembra na Kalemegdanu povodom proslave 75. godina od Beogradskog Grand Prix-a i na platou ispred Grand Casina (kao i mnoge drugie najlepše automobile svetski poznatih kolekcionara) u okviru  Concours d’Elegance 2014, manifestacije “24 sata Elegancije”.

 • NOVA CORVETTE ZR1

  Prema izvorima, sledeća Corvetta ZR1 će verovatno preći sa motora u prednjem delu, na motor na sredini vozila...

 • OMILJENI AUTOMOBILI PREMIER LIGE

  Ukoliko ste imali dileme šta voze fudbaleri iz premijer lige, sada ćete ih ukloniti...

 • FERRARI F80 KONCEPT

  Italijanski dizajner Adriano Raeli osmislio je koncept po imenu F80, baziran na poznatim Ferrari LaFerrari sportskim automobilima…

 • 2015 Lamborghini Huracan LP610-4

  Lamborghini Gallardo je dobio svog naslednika...

 • ROLLS ROYCE SA REDNIM BROJEM JEDAN

  Prodaje se Rolls Royse sa brojem jedan na šasiji...

 • MERCEDES S600 GUARD

  Mercedes je sada i zvanično predstavio poslednju generaciju najbezbednijeg modela S klase, blindiranog S600 Guard...

 • 2015 650S MCLAREN OD 200.000 EUR

  Teško je poverovati da je prošlo tri godine otkad je McLaren predstavio 12C model. Ipak, britanski proizvođač je mnogo naučio od tada...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X