O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Automobili

ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH

ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH
ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH
ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH
ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH
ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH

Ovaj model ćete imati mogućnost videti uživo tokom „Uniqa Belgrade Classic Car Show-a” 6-og Septembra na Kalemegdanu povodom proslave 75. godina od Beogradskog Grand Prix-a i na platou ispred Grand Casina (kao i mnoge drugie najlepše automobile svetski poznatih kolekcionara) u okviru  Concours d’Elegance 2014, manifestacije “24 sata Elegancije”.

Oblikovan vetrom, moćan, okretan i prepoznatljiv, F-Type je izuzetan dvosed, napravljen za visoke performanse, najnoviji u Jaguarovoj kultnoj lozi vrhunskih sportskih automobila.

Vanserijski potentni turbo motori, laka aluminijumska konstrukcija karoserije i brojne napredne tehnologije omogućavaju nezaboravno iskustvo u vožnji - intuitivno, instinktivno i iznad svega dinamično. 

Predodređen da za njim okrećete glavu, F-Type je i mišićav i senzualan. I iznad svega aerodinamičan – u savršene obline su vešto i neprimetno integrisane mnoge tehničke finese koje smanjuju otpor vazduhu i doprinose odličnoj stabilnosti pri visokim brzinama. Recimo, pomični zadnji spojler se automatski podiže pri brzinama većim od 100 km/h! Čak se i ručice na vratima uvlače kad nisu potrebne, a njihov domišljat oblik doprinosi glatkom i neprekinutom protoku vazduha po skladnim bokovima. 

Srce svakog Jaguara F-Type je snažan, a ipak kompaktan turbo motor: 3.0 V6 sa 340 ili 380 KS i 5.0 V8 sa 495 ili čak 550 KS. S njima je ova „mačka“ odista spremna na jaguarski skok: najmoćniji, u verziji R, sa maksimalnim obrtnim momentom od 680 Nm, od 0 do 100 ubrzava za samo 4,2 sekunde, postiže bezmalo 300 km/h, a pri svemu tome uopšte nije „žedan“ – po fabričkim podacima prosečna potrošnja te varijante je tek nešto malo veća od 13 litara!

Za gospodski ali i sportski doživljaj po ravnom, a posebno u krivinama, Jaguar je za model F-Type „angažovao“ mnoge tehnološke bisere. Jedan od njih je sistem Dynamic od čijeg izbora zavisi „karakter“ ovog automobila – da li će se ponašati kao pitoma maca ili kao divlji predator, da li će poslušno da „prede“ ili će se iz posebno projektovanog (“aktivnog“) izduvnog sistema oglasiti prava rika. 

Quickshift, osmostepeni automatski menjač ugrađen u F-Type, „posluje“ brzo, uglađeno, inteligentno i prilagodljivo. Pomno prati svaku situaciju na putu i, uvažavajući zahteve vozača, reaguje tako da omogući kontrolisanu brutalnost moćnoj „konjici“ ali i istinsku zabavu.

Ako vam je roudster draži od klasičnog kupa, bez bojazni po nivo komfora, možete da se odlučite za verziju sa pomičnim krovom: pri brzinama do 50 km/h podiže se i spušta u samo 12 sekundi. Napravljen od kompozitnih materijala, posebno je razvijen da redukuje buku vetra, ali i onu koja stiže sa puta. A to je tek jedan od mnogo „specijaliteta“ koji krase ovu familiju.

Nadahnut bogatom baštinom osnivača, Sir Williama Lyonsa, Jaguar već 92 godine pomiče granice mogućeg. Tvorci ovih sjajnih automobila od samog početka su insistirali da svaki Jaguar kombinuje performanse i lepotu - kao nijedan drugi. Ta beskompromisna vizija postavila je nove standarde koji su i danas aktuelni.

Više o automobilima...

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: NOVA CORVETTE ZR1

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X