O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Automobili

Afričko putešestvije Poršeovog tigra

Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra
Afričko putešestvije Poršeovog tigra

Novi Porsche Macan na terenskom testu u Maroku...

Da je prvi kompaktni terenac proslavljene automobilske marke  - Porsche „Macan“ (Makan - nazvan po agilnom indonežanskom tigru) – spreman da prihvati sve izazove najrazličitijih terena i vremenskih uslova, predstavnici medija iz celog sveta su imali prilike da se uvere tokom jednomesečnih terenskih test-vožnji koje je čuvena fabrika iz Štutgarta ekskluzivno organizovala  u pejzažnim i istorijski bogatim predelima oko grada Marakeša u Maroku.

Jedan od četiri imperijalna grada kraljevine Maroko i jedinstveni kulturni, verski i ekonomski centar sub-Saharske Afrike,  Marakeš je Poršeovim gostima priredio jedinstven doček u svoj svojoj raznovrsnosti. Jedno od najvećih i najvažnijih utvrđenja muslimanskog sveta, „Crveni grad“ - prepoznatljiv po uniformnoj boji svojih zidina i svih zgrada u njemu i okolini - u svom izraženom konstrastu sa velelepnim lancem planina Atlas u čijem podnožju se nalazi, kroz vekove je predstavljao raznorodnu inspiraciju za sve vodeće stvaraoce svog doba.  Andaluzijski umetnici iz Kordobe i Sevilje su ga proslavili svojim aplikacijama prepoznatljivog „umajatskog“ stila fasada i vratnica, kroz koje se Porše Makan simbolično uputio na svoje Afričko putešestvije izdržljivosti i adaptibilnosti.

Sofisticiranih linija a istovremeno robustnog atletskog izgleda, “Makan”je novi naslednik Poršeove decenijske tradicije, prestižnosti i vrhunske estetike. Naravno, ono u šta su prisutni automobilski eksperti želeli da se najpre uvere bile su njegove vozne karakteristike i performanse kao punokrvnog „kros-over“ koncept-vozila, za šta su oštre serpentine zavijajućeg puta kroz Atlas planine bile prvi pravi test.

Sve verzije modela “Makan” standardno su opremljene poslednjom generacijom Poršeovog pogona na sva četiri točka, koji je – u kombinaciji sa izabranim „of-roud” režimom  – vožnju po najvećim neravninama, izbočinama, oštrim podlogama i različitom elevacijom činio besprekorno komfornom, bezbednom i tečnom. Tri verzije agregata koji opslužuju modele Makan S, Dizel i Turbo (3-litarski V6 bi-turbo benzinac ili dizel, ili 3.6-litarski V6 - u rasponu od 250 do 400 konja) dokazali su svu svoju snagu, elastičnost i pouzdanost na ovim izazovnim terenima, uz besprekorno glatku i nečujnu transmisiju usled čestog kočenja i ubrzavanja.

Otmeni enterijer koji karakterišu elegantne linije, precizni prelazi i visoko-kvalitetna izrada od najkvalitetnijih materijala poput alkantara kože, brušenog aluminujuma, karbonskih vlakana i tamne orahovine jednako je lep prizor za oči kao i čarobna priroda koja nas je pratila tokom ove zanimljive test-vožnje. Po izlasku iz vretenastih staza planinskog lanca Atlas, Makan se upustio u novi izazov – nepregledni talasasto-brdoviti pustinjski predeo, u kome se održavaju egzibicione trke bagi-vozila – a Berberska plemena sve to posmatraju iz svojih tradicionalnih naseobina - pod šatrama. Upravo tokom vožnje kroz ovaj krajolik – koja u potpunosti podseća na čuvenu trku Pariz – Dakar, Porše Makan se potvrdio kao pravi izbor za one čiji  život  se opire konvencijama – pružajući nove standarde dinamike i zadovoljstva vožnje! Ovo su lično potvrdili i prisutni nekadašnji automobilski asovi iz Evrope, učesnici brojnih vodećih svetskih relija !

Pri povratku u urbani ambijent Marakeša i početnu tačku ovog raznovrsnog putešestvija – velelepni kraljevski dvorac – a danas jedan od najboljih hotela na svetu “La Mamunja” – Porše Makan se momentalno “pretvorio” u impozantni simbol sofisticiranog stilskog izraza i prestiža, za kojim se svi prisutni osvrću... Kao neko čudo iz Aladinove lampe, Porše Makan nas je u Marakešu, ispod snežnih vrhova Atlas planina i na tropskim temperaturama peščanih dina – uverio da je kreiran da bude drugačiji! Sve ostalo je – želja i snaga volje !

Više o automobilima...

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: TESLA OBARA REKORDE
 • ELEGANCIJA I SNAGA KOJE ODUZIMAJU DAH

  Ovaj model ćete imati mogućnost videti uživo tokom „Uniqa Belgrade Classic Car Show-a” 6-og Septembra na Kalemegdanu povodom proslave 75. godina od Beogradskog Grand Prix-a i na platou ispred Grand Casina (kao i mnoge drugie najlepše automobile svetski poznatih kolekcionara) u okviru  Concours d’Elegance 2014, manifestacije “24 sata Elegancije”.

 • NOVA CORVETTE ZR1

  Prema izvorima, sledeća Corvetta ZR1 će verovatno preći sa motora u prednjem delu, na motor na sredini vozila...

 • OMILJENI AUTOMOBILI PREMIER LIGE

  Ukoliko ste imali dileme šta voze fudbaleri iz premijer lige, sada ćete ih ukloniti...

 • FERRARI F80 KONCEPT

  Italijanski dizajner Adriano Raeli osmislio je koncept po imenu F80, baziran na poznatim Ferrari LaFerrari sportskim automobilima…

 • 2015 Lamborghini Huracan LP610-4

  Lamborghini Gallardo je dobio svog naslednika...

 • ROLLS ROYCE SA REDNIM BROJEM JEDAN

  Prodaje se Rolls Royse sa brojem jedan na šasiji...

 • MERCEDES S600 GUARD

  Mercedes je sada i zvanično predstavio poslednju generaciju najbezbednijeg modela S klase, blindiranog S600 Guard...

 • 2015 650S MCLAREN OD 200.000 EUR

  Teško je poverovati da je prošlo tri godine otkad je McLaren predstavio 12C model. Ipak, britanski proizvođač je mnogo naučio od tada...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X