O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Arhitektura

MODERNA KUĆA U BRAZILU

MODERNA KUĆA U BRAZILU
MODERNA KUĆA U BRAZILU
MODERNA KUĆA U BRAZILU
MODERNA KUĆA U BRAZILU
MODERNA KUĆA U BRAZILU
MODERNA KUĆA U BRAZILU

Brazilski Studio Dayala + Rafael Arquitetura je dizajnirao Aldeia 051 kuću...

Završena 2010. godine, ova savremena kuća površine 602 kvadratna metra se nalazi u Goiânia, glavnom i najvećem gradu brazilske države Goiás.

Kuća, namenjena mladom paru sa dvoje male dece, nalazi se u horizontalnom kondominijumu sa snažnom podrškom za zaštitu životne sredine i održivost zgrada koje se ovde grade. Lokacija na kojoj je izgrađena kuća ima jedinstvene lepote – smeštena je pored nekoliko jezera i velike oblasti za očuvanje izvornih šuma.

Rekreativni prostor nalazi se u prednjem delu zemljišta do kojeg treba preći udaljenost od oko 42 metra, dok ne uđete u objekat. Zone za druženje komuniciraju sa spoljnim pejzažom kroz staklenu fasadu. U centru objekta je otkrivena bašta koja komunicira direktno sa gotovo svim prostorima, omogućavajući ne samo vizuelnu integraciju, već i razmenu i obnavljanje vazduha, čime se obezbeđuje adekvatna klimatizacija.

Sve vode sa krovova se prikupljaju i skladište u podzemnom rezervoaru sa kapacitetom od 25.000 litara, i zatim koriste za održavanje zelenih površina. Zemljište ima nagib od 4,5 metara koji je savladan upotrebom "polu-nivoa", koji obezbeđuju bolju fizičku i vizuelnu integraciju između različitih nivoa.

U zadnjem delu kuće, u donjem, podzemnom nivou se nalaze garaže, radionica i podrum. U prizemlju su smeštena kuhinja, deo sektora za druženje, centralni vrt i kancelarija. Na prvoj etaži se nalaze soba za goste i bioskopska sala, a na najvišem spratu se nalaze spavaća soba vlasnika i druge spavaće sobe.

Prostran vrt, bazen i bela prozračna fasada čine ovu impozantnu i prostranu kuću laganom i svetlom, što je idealno mesto za vrele letnje dane. Savršen spoj prirodnog okruženja i prirodnih materijala, poput kamena i drveta, sa modernom arhitekturom čistih linija, čine ovaj dom savršenim za mladu porodicu sa decom.

Lokacija: Aldeia do Vale, Goiânia ‐ Goiás Brazil

Godina izgradnje: 2010

Površina zemljišta: 1964m2

Površina kuće: 602m2

Arhitektura: Studio Dayala + Rafael Arquitetura

Fotografije: Leandro Moura estúdio onzeonze

Izvor: Mini Studio Magazin

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: LUKSUZNA VILA U MALIBUU

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2020. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X