O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Arhitektura

LUKSUZNA VILA U SINGAPURU

LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU
LUKSUZNA VILA U SINGAPURU

Veoma iskusna singapurska arhitektonska kompanija ONG&ONG projektovala je 65BTP House projekat, a ova luksuzna vila završena je 2013. godine…

Ovo je velika vila okružena ogromnim vrtom koji konvergira oko kolosalnog predratnog kišnog drveta, koje je toliko veličanstveno da je i ono uključenu u samu artirekturu kuće. U ovoj kući postoji nebrojeno mogućnosti za spajanje sa prirodom, čak i ako uopšte ne izađete napolje. Arhitektonski položaj kuće dozvoljava pogled na pomenuto velelepno drvo sa svih glavnih tačaka u vili, kako sa oba sprata, tako i iz podruma.

PRVI SPRAT: Prema rečima arhitekata, granitni zid na ulazu napravljen je od smenjujućih panela i kreira seriju rupa koje suptilno čuvaju vrt od spoljašnjih pogleda, dok održavaju atmosferu dobrodošlice. U prolazu, vidi se mudro isplanirano mesto bazena, koji diskretno sakriva platformu klima uređaja ispod svoje površine. Glavne prostorije, poput dnevne sobe i trpezarije, nalaze se u nivou zemlje, i dozvoljavaju neprimetni prolaz do vrta i bazena. Noću svetla na dnu bazena deluju kao da igraju u vodi, praveći iluziju noćnog zvezdanog neba. Elegantno spiralno stepenište koje vodi na sprat stvara vizuelni centar dnevne sobe, istovremeno omogućavajući vertikalnu cirkulaciju.

DRUGI SPRAT: Na drugom spratu se nalazi udoban porodični prostor koji obuhvata spavaće sobe sa obe strane. Prostrani enterijer glavne spavaće sobe dozvoljava da se u njega smesti i radna soba, kao i veliki ugradni plakar u koji se može ući i koji se može proširiti povlačenjem nazad pregrade koja ga odvaja od kupatila, čime se uvećava površina spavaće sobe. Dečije sobe nalaze se na suprotnoj strani sprata, i apsolutno su iste, samo je svaka kao slika u ogledalu prethodne. Pored toga, zastakljena terasa koja obuhvata celu dužinu sprata otkriva zapanjujući panoramski pogled na pomenuto kišno drvo.

PODRUM: Kako bi se dobro iskoristila kosa tipografija terena, podrum je projektovan i dizajniran tako da ima izlaz u donjem delu bašte, čime se osećate kao da ste skoro na nivou tla. Ovaj sprat je posvećen zabavi i relaksaciji, uz spa sobu, filmsku sobu, veliki višenamenski hol, kao i u otvorenom prostoru za roštilj. Uslužne prostorije se takođe nalaze ovde, sa mini čajnom kuhinjom i malom spavaonicom, u kojoj se može odmoriti i napuniti energijom. I spoljni elementi prožimaju ovaj deo kuće, i to načinom kojim voda teče u kontinuitetu ispod ženskog toaleta i spa sobe, čime stvara kontinuitet preko različitih prostora. Kvalitetno postavljeni krovni prozori takođe pomažu da bude dovoljno sunčeve svetlosti u prostorijama i da se ulepša podrum na prirodan način. Zanimljivo je da ovi krovni prozori takođe pružaju spektakularno jasan pogled na kišno drvo čak i odavde.

"S ljubavlju dizajnirana, sa modernom i prirodom inspirisanom temom, ova savremena kuća je biser lepote i vanvremenski objekat koji će trajati vekovima", dodaju arhitekte.

ADELTO

J.M. 

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: KUĆA NA BRDU SA POGLEDOM NA MORE

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X