O NAMA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT englishENGLISH        

Arhitektura

LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA

LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA
LONDONSKA PALATA ZADOVOLJSTVA

U samom srcu londonske četvrti West End nalazi se prelepa gradska kuća u džordžijanskom stilu, Home House...

Kuća je projektovana 1773. godine za tadašnju damu iz visokog društva, Lady Elizabeth House, po kojoj zdanje i danas nosi ime: Home House. Dans je ova građevina jedan od najbolje očuvanih i najlepših primjera iz te epohe u Londonu. Kroz istoriju u njoj su živeli mnogi poznati i manje znani ljudi, od aristokrata poput Earl Greya (po kome čuveni čajevi nose ime) do kontroverznog dvostrukog špijuna Anthony Blunta. 

Danas su ovom zdanju pridružene i dve susedne građevine kako bi nastao elitni, privatni klub Home House, sa oznakom members only. Za razliku od ostalih privatnih klubova, ovaj je poseban po tome što članovima omogućuje najrazličitije društvene, alternativne, glamurozne svakodnevne aktivnosti, od koktela i zabava, preko ekskluzivnih večera i različitih gastronomskih uživanja (fine dining) do izložbi, umetničkih radionica, koncerata, preko sportskih aktivnosti uz lične trenere u potpuno opremljenoj teretani unutar kluba. Jednom rečju klub je stecište londonskog jet set-a i ekskluzivna, glamurozna scenografija svega onoga što se u svremenom žargonu podražumeva pod pojmovima event ili happening.

Dok na samom enterijeru prostora nije bilo velikih intervencija, za dekadentni mobilijar u najzanimljivoj zoni pod nazivom House Bar, pobrinula se čuvena Zaha Hadid koja je dizajnirala unikatne komade nameštaja. Njene zamisli izvela je je jedna od najčuvenijih italijanskih fabrika Cassina, to jest njen Contract Departament. Amorfne sofe i fantastični bar, bez ijedne ravne linije, izvajani su od najsavremenijih materijala i u potpunom su kontrastu sa blještavim antikvitetnim lusterima i orijentalnim tepisima, što doprinosi dramatičnom sukobu starog i novog, klasičnog i savremenog. Za  nešto klasičnije interpretirane prostorije kluba i za ostale detalje pobrinuli se londonski ateljei Resource Bespoke Solutions i Candy and Candy. 

Boravak u ovom klubu garantuje jedinstveno iskustvo jer je stvoren sa ciljem da promoviše vrhunske užitke. Upravo zato je Home House svetkoj javnosti poznat kao Pleasue Palace.

Autor teksta: arh. Mina Vujović

www.modvivent.com

PROČITAJTE SLEDEĆI TEKST: LUKSUZNI KOMPLEKS VILA U TURSKOJ

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

Lux Life je internet portal koji se bavi modom, kolekcijama, glamurom i luksuzom u celini. Kod nas možete pronaći najluksuznije i najprestižnije automobile, skupocene satove i nakit, jahte, privatne avione, poznate hotele, egzotične plaže i mesta za putovanja. Takodje, predstavljamo najlepše kuće poznatih, luksuzne vile i enterijere, najnovije modne kolekcije, skupocene gedžete, fancy shopping i još mnogo toga…

All Rights Reserved. | Copyright © 2021. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com

X